ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός Roland Garros ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε τη σκληρή απόφαση να μην αγωνιστεί στο Roland Garros, κάτι που σημαίνει ότι σπάει το εκπληκτικό σερί των 65 διαδοχικών παρουσιών του σε Grand Slam!

Ο 34χρονος Ελβετός ταξίδεψε στο Παρίσι και έκανε χθες μια ολιγόλεπτη προπόνηση, αλλά προφανώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα στην πλάτη. Προτίμησε, λοιπόν, να αποσύρει τη συμμετοχή του από το μεγάλο χωμάτινο ραντεβού και να ρίξει το βάρος στα τουρνουά στο χόρτο που ακολουθούν…

«Με λύπη ανακοινώνω ότι πήρα την απόφαση να μην παίξω στο φετινό Γαλλικό Όπεν», έγραψε στο Facebook ο θρυλικός τενίστας. «Έχω κάνει σταθερή πρόοδο στη φυσική μου κατάσταση, όμως ακόμα δεν είμαι στο 100% και νιώθω ότι μπορεί να παίρνω ένα ανώφελο ρίσκο παίζοντας αυτό το event πριν να είμαι απολύτως έτοιμος. Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά την πήρα για να είναι σίγουρο ότι θα παίξω στο υπόλοιπο της σεζόν και για να βοηθήσω στην επέκταση του υπολοίπου της καριέρας μου. Έχω το ίδιο κίνητρο και τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα ποτέ και το πλάνο μου είναι να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης πριν επιστρέψω στο ΑΤΡ World Tour για την επερχόμενη χορτάρινη σεζόν. Λυπάμαι για τους φαν μου στο Παρίσι, αλλά ανυπομονώ να επιστρέψω στο Roland Garros 2017».

Ο Φέντερερ κατάφερε να αγωνιστεί σε όλα τα Grand Slam από το Australian Open του 2000 και μετά, ένα ρεκόρ απλησίαστο!

Φέτος χειρουργήθηκε (γόνατο) για πρώτη φορά στην καριέρα του και για τον λόγο αυτό δεν αγωνίστηκε σε Ρότερνταμ, Ντουμπάι και Indian Wells.

Ταξίδεψε στο Μαϊάμι, όμως απέσυρε τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση λόγω στομαχικής ίωσης και τελικά έκανε την επανεμφάνισή του στο Μόντε Κάρλο.

Ακολούθησε το πρόβλημα στην πλάτη, που τον έβγαλε νοκ άουτ στη Μαδρίτη, για να φτάσουμε στο Masters της Ρώμης και τα δύο παιχνίδια του στο χωμάτινο τουρνουά της ιταλικής πρωτεύουσας.

Δεν ήταν, πάντως, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και είχε προαναγγείλει μετά την ήττα από τον Ντόμινικ Τιμ, όταν αν ένιωθε το ίδιο και στο Παρίσι δεν θα κατέβαινε στο δεύτερο major της σεζόν.

Φέτος, δηλαδή, ο Φεντ έχει παίξει μόνο σε τέσσερις διοργανώσεις, αφού πρόλαβε στις αρχές της χρονιάς να παίξει σε Μπρίσμπεν και Μελβούρνη… Ο μεγάλος του στόχος, φυσικά, είναι το Wimbledon και θα κάνει ό,τι μπορεί για να είναι έτοιμος στην αγαπημένη του διοργάνωση.

Πηγή: sdna.gr

To Top