Χωρίς κατηγορία

Έλαμψαν με τις Ελπίδες Γιαννιώτας και Νταμαρλής (Ελλάδα-Αυστρία:1-1)

Ισόπαλη με 1-1 σκορ έληξε η φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Ελπίδων με το αντίστοιχο συγκρότημα της Αυστρίας, η οποία διεξήχθη στο Άργος υπό το βλέμμα 5.500 θεατών και είχε έντονο… κιτρινόμαυρο χρώμα. 

Οι δύο διεθνείς του Άρη, Γιάννης Γιαννιώτας και Ερωτόκριτος Νταμαρλής πήραν για μία ακόμα φορά χρόνο συμμετοχής από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Τσάνα και κατάφεραν να ξεχωρίσουν όντας αρκετά δραστήριοι στο διάστημα που αγωνίστηκαν. Ο 19χρονος επιθετικός των “κίτρινων” έπαιξε για 72 συνολικά λεπτά, ενώ ο 20χρονος αμυντικός μπήκε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αντικαθιστώντας τον Κούρο.

Ο αγώνας ξεκίνησε δυναμικά, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χολζχάουσερ (1-0), έπειτα από φάουλ  του Κουρμπέλη στον Βάστιτς. Οι Έλληνες διεθνείς έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 39′ με εξαιρετικό ανάποδο ψαλίδι του Καρέλη από το ύψος του πέναλτι (1-1), ενώ οι Αυστριακοί απώλεσαν μία μεγάλη ευκαιρία στο 45΄ με τον Σάμπιτζερ,που δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπίνο.

Η “γαλονόλευκη” μπήκε εξίσου καλά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας αξιόλογες ευκαιρίες, με βασικό πρωταγωνιστή τον Καρέλη, που στο 51′ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στα ύστατα λεπτά του παιχνιδιού ο Γκέλιος αναγκάστηκε να κατεβάζει εις διπλούν τα ρολά σε δυνατά σουτ των Χολζχάουσερ (84΄) και Στέγκερ (89΄). Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο 92΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κατίδης.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο (46΄ Γκέλιος), Σπυρόπουλος (46΄ Ζαχαράκης), Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης (72΄ Οικονόμου), Κουρμπέλης, Κούρος (46΄ Νταμαρλής), Μπάλλας (55΄ Κατίδης), Γιαννιώτας (72΄ Βιτώρος), Κολοβός, Βέλλιος, Καρέλης (65΄ Πέλκας)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ράντλινγκερ (46΄ Στρέμπινγκερ), Ζιγκλ (63΄ Πίσινγκερ), Σάμπιτζερ, Χολζχάουσερ, Χιντερέγκερ, Γκρέγκοριτς (68΄ Ζουλζ), Βάστιτς (46΄ Ριτζμάιερ, 52΄ Στέγκερ), Κάινζ (73΄ Πρόσενικ), Ρατ, Τράουνερ, Σπέντλχοφερ (46΄ Μάακ)

To Top