ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελεάννα Ιωαννίδου: Η ακτιβίστρια φίλαθλος του Άρη

Είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος τα όρια της Ελεάννας Ιωαννίδου ανάμεσα στην ακτιβιστική και την πολιτική ή την επαγγελματική της δράση. Η 44χρονη δικηγόρος δρα, σε κάθε πεδίο, με απόλυτη συνέπεια προς τις αρχές και τις αξίες της. Ακόμη και στην προσωπική της ζωή.

Η επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε δράση” του Δήμου Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε την περασμένη Δευτέρα από δημοτική σύμβουλος, προκειμένου να αναλάβει συντονίστρια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για τη Βόρεια Ελλάδα.

Η ίδια παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Μακεδονία της Κυριακής στις 5/6, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη μεγάλη της αγάπη, τον Άρη, αφού είναι γνωστά τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά της.

Η Ελεάννα Ιωαννίδου πρωτοστάτησε – ως ακτιβίστρια και δικηγόρος – στη μάχη, προκειμένου να μη γίνει η υποθαλάσσια, να μη χτιστεί το Αλλατίνη, να αποτραπεί η οικοδόμηση του Κισσού στο Χορτιάτη και στο ρέμα στις 40 Εκκλησιές, να μπει τάξη στην ασυδοσία των κλαμπ της παραλίας, ενώ από το 2010 είναι ενεργό μέλος του κινήματος εναντίον της εξόρυξης του χρυσού στη Χαλκιδική. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη δράση «SOSτε το νερό» και τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Μέσα σε όλα αυτά, όμως, όποτε βρίσκει χρόνο δίνει το παρών και στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που αποτελεί, άλλωστε, και την απόδρασή της από την έντονη αυτή δράση και τη ζωή με τις πολλές υποχρεώσεις. «Είμαι Άρης», λέει με χαμόγελο, «και όποτε μπορώ, πηγαίνω στο γήπεδο».

To Top