Ελευθεριάδης για Διαμαντάκο: “Θα μπορούσε να παίξει εύκολα με τον Αγκάνθο στο 4-4-2”

Ο Θόδωρος Ελευθεριάδης, ομοσπονδιακός τεχνικός της Κ15 μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Δημήτρη Διαμαντάκο, τονίζοντας πως θα μπορούσε να προσαρμοστεί πολύ εύκολα στο 4-4-2 του Λούκας Αλκαράθ, ως δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Αγκάνθο.

Οι δηλώσεις του Θόδωρου Ελευθεριάδη στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για την άποψή του για τον Δημήτρη Διαμαντάκο: «Έρχεται σε μια εποχή που χρειάζονται έτοιμοι παίκτες. Έχει τα προσόντα να βοηθήσει, σωματικά είναι έτοιμος, γενικά είναι καλός αθλητής. Δε θα έχει πρόβλημα προσαρμογής καθώς αγωνιζόταν στον Πανιώνιο το πρώτο μισό. Μπορεί να αγωνιστεί και μόνος στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και με ακόμα έναν επιθετικό στο πλευρό του. Πλεονέκτημα του Δημήτρη είναι ότι ξέρει να κινείτε γύρω από την περιοχή με την μπάλα, αλλά και χωρίς αυτή».

Για το αν θα μπορούσε να αγωνιστεί σε σχήμα 4-4-2: «Με τον Αγκάνθο θα μπορούσε εύκολα. Ο Δημήτρης δεν είναι φορ παλιάς κοπής. Δεν είναι από αυτούς που θα κάτσει να περιμένει την μπάλα στα πόδια του προκειμένου να σκοράρει, κινείται στο χώρο».

Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αλλάζουν οι νέοι παίκτες συνέχεια ομάδες: «Είναι ένας παίκτης που είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τσάνα το καλοκαίρι στο Euro, ανταποκρίθηκε και σκόραρε πολλές φορές. Στον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο να παίξει νεαρός ποδοσφαιριστής γι? αυτό και δίνονται δανεικοί. Στον Άρη φέτος πήραν πολλά νέα παιδιά ευκαιρίες και αυτό είναι καλό γιατί θα μπορέσουν να βοηθήσουν στη διάρκεια».

Για το ποιους παίκτες έχει ξεχωρίζει στον Άρη: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα παιδί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο Άρης έχει τον Κανούλα που είναι ένας αξιόλογος φορ, αλλά και τον Αγγελούδη ο οποίος ήταν από τους καλύτερους σέντερ φορ της Θεσσαλονίκης, αν τον στηρίξουν μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος. Αν προσθέσεις και τους Γιαννιώτα με τον Αγκάνθο, μπορούμε να πούμε πως για τα επόμενα χρόνια ο Άρης θα έχει πολύ καλή γραμμή κρούσης».

Για το αν η πίεση που ασκείτε στους νέους παίκτες βοηθάει: «Το κομμάτι ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο και πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος αυτό. Τα νεαρά παιδιά θα είναι οι τελευταίοι που θα φταίνε».

Για το επιπλέον κίνητρο του Διαμαντάκου: “Έχουμε το καλοκαίρι το U-20 και ο Δημήτρης έχει άλλο ένα κίνητρο να διακριθεί. Αν θέλει να παίξει μπάλα σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο πρέπει να σκοράρει και να δείξει την αξία του. Από τον Άρη λείπει τέτοιος παίκτης γιατί έχει το εύκολο γκολ”.

 

To Top