Ελεύθεροι Έλληνες που μπορούν να “κουμπώσουν” στον Άρη

Ελεύθεροι παραμένουν κάποιοι Έλληνες παίκτες, οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν σε ομάδα της Stoiximan Basket League.

Όπως έχουμε σημειώσει, ο Άρης έχει κλείσει το ρόστερ του, όμως δεν αποκλείεται υπό προϋποθέσεις η προσθήκη ενός ελεύθερου Έλληνα παίκτη. Όλα φυσικά έχουν να κάνουν με το οικονομικό, με τους ανθρώπους του Άρη να έχουν θέσει συγκεκριμένη και αυστηρή οικονομική πολιτική.

Ένας εξ αυτών είναι ο Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος εδώ και 15 μέρες περίπου προπονείται με τους «κιτρινόμαυρους» στους οποίους έκλεισε την περσινή σεζόν. Στα 25 του χρόνια έχει προλάβει να «γράψει» 168 εμφανίσεις στην Basket League και στη σεζόν που πέρασε, είχε με τον Άρη 4,7 πόντους, 1,1 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος έχασε το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν μετά από επέμβαση και την έκλεισε με τον Ηρακλή, πραγματοποιώντας δύο ολιγόλεπτες εμφανίσεις. Η αγορά δεν προσφέρει πολλούς παίκτες με το ύψος (2,13) και την εμπειρία (206 αγώνες στην Basket League) του Σαρικόπουλου, που είναι μόλις στα 31 του χρόνια.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκλεισε τη σεζόν στα «πιτς», γεγονός που δεν του επέτρεψε να παίξει στα ματς των πλέι οφ με τον Προμηθέα, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με το Περιστέρι που τον αποχαιρέτησε. Στα 37 του πια, ο Βασιλόπουλος έδειξε με το Περιστέρι ότι έχει ακόμη καλό μπάσκετ να δώσει, παρότι στη σεζόν που πέρασε –μέσα από μία ομάδα βέβαια που κάθε 15 μέρες… άλλαζε- περιορίστηκε σε μέσους όρους χαμηλότερους των προηγούμενων χρόνων (5,33 πόντοι, 2,89 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ).

Ο Ίαν Βουγιούκας προέρχεται από μία περίεργη σεζόν. Ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό αφού είχε αρχίσει η περίοδος αλλά έπαιξε ελάχιστα και προς το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο διεθνής σέντερ σε οχτώ συμμετοχές Πρωταθλήματος είχε 3,63 πόντους και 1,5 ριμπάουντ. Στα 36 του χρόνια δεν είναι ξεκάθαρο τι αποφάσισε να κάνει, αφού είχε προτάσεις ή κρούσεις (π.χ. Ηρακλής) αλλά δεν κατέληξε, ακόμη, κάπου.

Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις είναι πιο ακριβές από τις δύο πρώτες, ενώ στην ελεύθερη αγορά υπάρχουν ακόμα οι Δημήτρης Βεργίνης και Νώντας Παπαντωνίου.

To Top