Ελιάζ Ζιντάν, ο γιος ενός σταρ, είναι ένα «αστέρι ανατέλλει»

Στον δρόμο που… χάραξε ο διάσημος πατέρας του, αλλά και τα αδέλφια του, βαδίζει ο μικρότερος υιός της οικογένειας Ζιντάν. Μόλις στα 17 του χρόνια, ο Ελιάζ, απασχολεί έντονα τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στην Ισπανία και στην Γαλλία, καθώς ξεδιπλώνει το ταλέντο του, αγωνιζόμενος στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Για τους Ζιντάν το ποδόσφαιρο είναι οικογενειακή υπόθεση. Οπως αποδεικνύεται από την καριέρα που κάνουν, οι γόνοι του «Ζιζού» και συγκεκριμένα, ο 27χρονος, Εντσο στην Φουενλαμπράδα, ο 24χρονος τερματοφύλακας της Εϊμπάρ, Λούκα και ο επίσης πορτιέρε, Τεό, ο οποίος στα 20 χρόνια του, αγωνίζεται στην Καστίγια της Ρεάλ Μαδρίτης.

Λιγότερο εκτεθειμένος από τα αδέλφια του, ο Ελιάζ, έγινε πρωτοσέλιδο το περασμένο καλοκαίρι, όταν κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, με τα «χρώματα» της οποίας, μετρά 12 συμμετοχές και δύο γκολ. Επιτυχία, που έκανε πανευτυχή τον πατέρα του, ο οποίος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Μπράβοο Ελιάζ! Πρωταθλητής Ευρώπης U17».

Σήμερα, ο Ελιάζ Ζιντάν, είναι διεθνής με την U18 των «πετεινών» και μετρά ήδη, τέσσερις συμμετοχές. Ο νεαρός άσος, αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός οπισθοφύλακας, ενώ καλύπτει με ευχέρεια και την θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο ισπανικός Τύπος, τον χαρακτηρίζει «δυνατό», ενώ μέχρι στιγμής έχει παίξει με τους Μαδριλένους 14 φορές, εκ των οποίων τις επτά, στην αρχική 11άδα.

Μάλιστα, πρόσφατα, ο υψηλόσωμος (σ.σ. 1.94μ) Ελιάζ, προπονήθηκε με την πρώτη ομάδα, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τις ισπανικές εφημερίδες. «Ελιάζ, ο τέταρτος Ζιντάν στην πρώτη ομάδα», έγραψε η «Marca» με το εξής σχόλιο: «Ο Ελιάζ είναι ο μικρότερος υιός του Ζινεντίν Ζιντάν και σήμερα το πρωί (σ.σ. εχθές) προπονήθηκε με την ομάδα του Αντσελότι. Παρά το γεγονός ότι το έκανε ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν ο Αντσελότι… ανακάτεψε τους λίγους παίκτες της πρώτης ομάδας με την ακαδημία, σήμερα, είναι η πρώτη φορά που «το κάνει σε μια κανονική προπόνηση με όλη την πρώτη ομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top