Ελλάδα εναντίον Κύπρου: Προϊστορία με 31 αγώνες, 15 νίκες και 7 προκρίσεις

Στο παρελθόν 31 φορές έχουν αναμετρηθεί ελληνικές με κυπριακές ομάδες. Η Ελλάδα υπερέχει, αν και τα τελευταία χρόνια το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει χαρεί προκρίσεις επί ελληνικών ομάδων.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Το goal.com.cy αναφέρει: “Τρία χρόνια μετά το «αντάμωμα» του ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μία ομάδα της Ελλάδας θα βρεθεί στον δρόμο κυπριακής στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η κληρωτίδα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ έφερε την ΑΕΛ αντιμέτωπη με τον Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από πέντε χρόνια στην πρώτη «μονομαχία» των γαλαζοκιτρίνων με ομάδα της Ελλάδας στην ιστορία.

Τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές ομάδες πήραν τον… αέρα των ελληνικών. Η πρόκριση της Ανόρθωσης επί του Ολυμπιακού Πειραιώς, η νίκη της «Κυρίας» επί του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 και οι δύο νίκες του ΑΠΟΕΛ επί των ερυθρόλευκων του Πειραιώς στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ προ τριετίας είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ στο παρελθόν (1996) ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε επί του Ηρακλή με δύο νίκες για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ η Ομόνοια κέρδισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ 1-0 το 2008 με τέρμα του Καφού.

Πάντως, ο απολογισμός στις ελληνοκυπριακές «μάχες» δεν είναι με το μέρος των κυπριακών oμάδων. Συνολικά 31 φορές αναμετρήθηκαν κυπριακές ομάδες με ελληνικές, 10 νίκες πέτυχαν οι ομάδες της Κύπρου, έξι αγώνες αναδείχθηκαν ισόπαλοι, ενώ 15 ματς έληξαν με νίκη των ελληνικών ομάδων. Στα νοκ – άουτ παιχνίδια πέντε φορές προκρίθηκαν οι ομάδες της Κύπρου, έναντι επτά των ελλαδικών, ενώ ο απολογισμός στα γκολ είναι 37 υπέρ και 41 κατά”.

To Top