Ελλάδα-Ισημερινός: Με αποφασιστικότητα και Στέφανο Τσιτσιπά για την άνοδο!

Έχοντας στη σύνθεση της τον Στέφανο Τσιτσιπά, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον Ισημερινό στο κλειστό του ΟΑΚΑ (4-5 Φεβρουαρίου), με στόχο την άνοδο στο πρώτο γκρουπ του Davis Cup.
Η Εθνική είναι πολύ πιθανό μην έχει στη διάθεσή της τον Μιχάλη Περβολαράκη, λόγω ενός τραυματισμού στο δεξί του χέρι, με τον τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλητή Ελλάδας, Αριστοτέλη Θάνο, να αναμένεται να πάρει τη θέση του.

Στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βρίσκονται οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, Αλέξανδρος Σκορίλας, Μιχάλης Περβολαράκης και Αριστοτέλης Θάνος.
Όσον αφορά το πρόγραμμα των αγώνων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο (4/2) στις 11:00 κόντρα στον Αλβάρο Γκιγιέν, Νο 2 του Ισημερινού και θα ακολουθήσει ο αγώνας του Μιχάλη Περβολαράκη (ή του Αριστοτέλη Θάνου) με τον Αντρές Αντράντε.
Την Κυριακή (5/2) το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον αγώνα του διπλού, όπου σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα αγωνιστούν στο διπλό τα αδέρφια Τσιτσιπά, με το ΟΑΚΑ να αναμένεται να είναι κατάμεστο. Στη συνέχεια, οι ρόλοι θα αντιστραφούν, με τον Στέφανο να παίζει κόντρα στον Αντράντε και τον Περβολαράκη (ή τον Θάνο) να κοντράρεται με τον Γκιγιέν. Τη νίκη παίρνει η ομάδα που θα πάρει επικρατήσει σε τρία παιχνίδια.
Μιλώντας για τις αναμετρήσεις της Εθνικής κόντρα στους Νοτιοαμερικανούς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως όνειρό του είναι η κατάκτηση του Davis Cup σε 3-4 χρόνια από σήμερα.
«Θέλω να πω αρχικά ότι το να βρισκόμαστε εδώ είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Στόχος μας είναι, όσο ακραίο και παράλογο να ακούγεται, ο τίτλος του Davis Cup, σε 3-4 χρόνια από τώρα.
Είναι κάτι που πιστεύω, το ονειρεύομαι από μικρή ηλικία και χαίρομαι που η διοργάνωση έχει επιστρέψει στο παλιό της φορμάτ. Η κατάκτηση του Davis Cup, μαζί με τους συμπαίκτες μου, είναι ένας από τους τρεις τενιστικούς στόχους που θέλω να πετύχω στην καριέρα μου», ήταν τα λόγια του.

H Εθνική διαθέτει -αδιαμφησβήτητα- ένα αρκετά ανώτερο ρόστερ από το Εκουαδόρ και είναι βέβαιο, πως αν βρεθεί σε καλή μέρα και με ηγέτη τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα πάρει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του τουρνουά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
Σάββατο 04/02 (Έναρξη αγώνων στις 11.00)
Στέφανος Τσιτσιπάς – Άλβαρο Γκιγιέν (Νο731)
Μιχάλης Περβολαράκης – Αντρές Αντράντε (Νο564)
Κυριακή 05/02 (Έναρξη αγώνων στις 12.00)
Στέφανος Τσιτσιπάς – Πέτρος Τσιτσιπάς / Γκονζάλο Εσκομπάρ (Νο44) – Ντιέγκο Ιντάλγκο (Νο76)
Στέφανος Τσιτσιπάς – Αντρές Αντράντε (Νο564)
Μιχάλης Περβολαράκης – Άλβαρο Γκιγιέν (Νο731)

To Top