Ελλάδα – Ιταλία 0-3: Απροετοίμαστη και μπερδεμένη η Εθνική!

Η Εθνική ήταν χαμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η Ιταλία χτύπησε με Μπαρέλα, Ινσίνιε και Μπονούτσι, για να «κλειδώσει» από το πρώτο ημίχρονο το τελικό 3-0. Καμία αντίδραση από τη «γαλανόλευκη», που έδειξε εντελώς αδιάβαστη.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ενδεχομένως ούτε οι ίδιοι Ιταλοί όταν μπήκαν απόψε το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου να μην είχαν φανταστεί πως θα καταφέρουν τόσο εύκολα να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Αθήνα.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μέσα σε ένα ημίχρονο επιβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανωτερότητά της, καθάρισε την υπόθεση νίκη κόντρα στην Εθνική μας και κατέστησε σαφές πως είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο των προκριματικών του Euro του 2020.

Το ματς άρχισε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν από το πρώτο λεπτό ψάχνοντας το γκολ και αυτό δεν άργησε να έρθει.

Στο 23′ με τον Μπαρέλα οι Ιταλοί πήραν το προβάδισμα και μετά όλα έμοιαζαν ακόμα πιο απλά. Ένα υπέροχο τέρμα του Ινσίνιε και άλλο ένα από τον Μπονούτσι ουσιαστικά έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή από το 33′.

Ενδεικτικό πως η Ελλάδα είχε να δεχθεί τρία τέρματα στα πρώτα 33′ ενός αγώνα από τις 14 Οκτωβρίου του 1987 όταν τότε είχε βρεθεί να χάνει από την Πολωνία στο 15′ με το ίδιο σκορ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης προσπάθησε με το ξεκίνημα της επανάληψης και κάνοντας δύο γρήγορες αλλαγές να αλλάξει κάπως την εικόνα του αγώνα, ωστόσο με δεδομένη την έκταση που είχε πάρει το σκορ έμοιαζε πολύ δύσκολο να τα καταφέρει.

Το δεύτερο μέρος κύλησε στο μεγαλύτερό του διάστημα σε χαμηλό τέμπο με την κάθε ομάδα να έχει από μία – δύο ευκαιρίες για κάποιο ακόμα γκολ χωρίς όμως αυτό να έρχεται.

Κάπως έτσι, το 3-0 ήταν το τελικό σκορ με την Εθνική μας πλέον να στρέφει την προσοχή της στο ματς με την Αρμενία και πάλι εντός έδρας, στο οποίο δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Μπάρκας, Σιόβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κουρμπέλης (46′ Σιώπης), Ζέκα, Σταφυλίδης, Σάμαρης (77′ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μασούρας, Κολοβός (46′ Μαυρίας)

ΙΤΑΛΙΑ (Μαντσίνι): Σίριγκου, Φλορέντσι, Έμερσον Παλμιέρι (68′ Ντε Σίλιο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (81′ Πελεγκρίνι), Κιέζα, Μπελότι (84′ Μπερναρντέρσκι), Ινσίνιε

To Top