Ελλάδα – Ουγγαρία 12-14: Το καταστροφικό τρίτο οκτάλεπτο καταδίκασε σε ήττα την Εθνική πόλο των γυναικών

Η Εθνική Πόλο γυναικών ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο Ρότερνταμ για το πρώτο τουρνουά του World Cup (πρώην World League) στο Ρότερνταμ, καθώς ηττήθηκε από την Ουγγαρία με 14-12.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου βρέθηκε πίσω στην αρχή του ματς, καθώς οι “Μαγυάρες” προηγήθηκαν στην πρώτη τους επίθεση. Ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γρήγορα έκανε την ανατροπή και ήταν μπροστά στο σκορ σε όλο το πρώτο μέρος.

Ωστόσο στο τρίτο οκτάλεπτο η Ουγγαρία μπήκε καλύτερα και με πρωταγωνίστρια την Κέστελι έφερε τούμπα το ματς, ολοκληρώνοντας με επιμέρους 6-2 το τρίτο οκτάλεπτο (10-11). Η Ουγγαρία συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο τέταρτο οκτάλεπτο και κράτησε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι τέλους (12-14).

Η Εθνική μας θα αναμετρηθεί αύριο (12/04) με την Ολλανδία 14-12. Ο στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι να τερματίσει στην πρώτη δυάδα του Α’ ομίλου για να προκριθεί στο Super Final του World Cup, το οποίο θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ. Αν δεν τα καταφέρει στο Ρότερνταμ θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Η Κέστελι ήταν η κορυφαία από πλευράς Ουγγαρίας με έξι γκολ, ενώ η Νικόλ Ελευθεριάδου σημείωσε τέσσερα γκολ από την Εθνική μας.

Οκτάλεπτα: 4-2, 4-3, 2-6, 2-3

Η σύνθεση της Ελλάδας (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 4, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 2, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Φουντωτού, Σταματοπούλου.

Ουγγαρία (Ατίλα Μπίρο): Μάγκιαρι,, Ζίλαγκι, Βάλι, Γκουρισάτι 2, Μαχιό, Πάρκες 2, Μάτε 1, Κέστελι 6, Ζέγκεντι 1, Πότζε, Μπάκσα 1, Γκάρντα 1, Μάγκιαρι, Νέζμελι.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής

  • Αυστραλία – Ολλανδία 7-11
  • Ελλάδα – Ουγγαρία 12-14

Το πρόγραμμα της Εθνικής

  • 11/4, 21:30, Ουγγαρία
  • 12/4, 19:30, Ολλανδία
  • 13/4, 15:00, Αυστραλία
To Top