Έλλειμμα ειλικρίνειας ή κακή συμφωνία η υπόθεση “Μπενφίκα Β”

Τώρα που το φιλικό με την Μπενφίκα ανήκει στο παρελθόν στη συνείδηση του κόσμου του Άρη παραμένουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα.

Το πιο βασικό έχει να κάνει με τις αλήθειες που ζήτησε ο ίδιος ο κόσμος, από τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της ομάδας. Ο Άρης την Κυριακή αγωνίστηκε με την Μπενφίκα Β, με την προσθήκη από κάποιους παίκτες που δεν υπολογίζει η μεγάλη ομάδα. Στη Θεσσαλονίκη δεν ήρθε ούτε ο Ζόρζε Χέσους, ο προπονητής της ομάδας.

Το βασικό ερώτημα είναι: γνώριζε ο επίσημος Άρης ότι θα ερχόταν η δεύτερη ομάδα; Κι αν ναι, γιατί δεν ενημέρωσε με ειλικρίνεια τον κόσμο; Οι φίλαθλοι του Άρη έχουν αποδείξει ότι εάν πρέπει να στηρίξουν την ομάδα θα το κάνουν ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου.

Αν δεν γνώριζε, τότε έκανε μια κακή συμφωνία με κόστος οικονομικό, αλλά και με κόστος στην ίδια την αξιοπιστία και το (πληγωμένο) κύρος του συλλόγου. Και κυρίως με μεγάλο κόστος στην ήδη τραυματισμένη σχέση ειλικρίνειας ΠΑΕ και κόσμου.

Σίγουρα η ομάδα που ήρθε αξίζει πολλά εκατομμύρια και ήταν αξιόλογη όπως φάνηκε στο γήπεδο. Π.χ.ο σκόρερ του γκολ στο φιλικό Μιγκέλ Ρόσα κοστολογείται από την Μπενφίκα περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αλλά σίγουρα δεν ήταν η βασική ομάδα της Μπενφίκα. Και αυτό αφήνει υπόλογους τους διοργανωτές του φιλικού, όπως κι αν λέγονται (Ζαμπέτας, Σιωπίδης και ενδεχομένως κι άλλοι).

Είτε πρόκειται για έλλειμμα ειλικρίνειας, είτε για κακή συμφωνία. Και στις δυο περιπτώσεις, ο Άρης ήταν ο χαμένος της υπόθεσης.

Η όλη διαδικασία πήγε τον Άρη πίσω σε θέματα σχέσεων κι εμπιστοσύνης ανάμεσα στον σύλλογο και τον κόσμο του.

To Top