Έλληνας μετακομίζει στον Άρη

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση δεν οδηγεί τα Ελληνόπουλα μόνο εκτός χώρας, αλλά και εκτός… πλανήτη. Ο Μάριος Γουλιέλμος Χούμος είναι ένας από τους 78.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ο μόνος –μέχρι στιγμής- από την Ελλάδα, που έχουν συμπληρώσει την αίτηση της ολλανδικής εταιρείας «Mars One» για να γίνουν οι πρώτοι κάτοικοι του “κόκκινου πλανήτη”.

«Γεια σας! Ονομάζομαι Μάριος Γουλιέλμος Χούμος και θα ήθελα να ταξιδέψω στον Άρη, καθώς πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από όνειρο ζωής», λέει χαρακτηριστικά ο 21χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά, στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία και φιλοξενεί τις περιγραφές των υποψηφίων «αστροναυτών» από περισσότερες από 100 χώρες.

Η ανακοίνωση της «Mars One» για την αποίκηση του Άρη, έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, με τους εκπροσώπους της εταιρίας να ισχυρίζονται ότι από το 2018 θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται οι πρώτες μη επανδρωμένες αποστολές για να προετοιμάσουν το έδαφος για την εγκατάσταση των… γήινων μεταναστών στο γειτονικό πλανήτη. Σύμφωνα μάλιστα με τις φιλόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας η τελική αποστολή που θα σημάνει την έναρξη του πολυπόθητου διαστημικού ταξιδιού, θα λάβει χώρα σε μια δεκαετία από σήμερα, ενώ το κόστος για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων ανέρχεται στα 3,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Mars One θέτει ως βασική προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άτομα που πειθαρχούν, προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες καταστάσεις και περιβάλλοντα, είναι επινοητικά και διαθέτουν ομαδικό πνεύμα, χαρακτηριστικά τα οποία φαίνεται να διαθέτει ο θαρραλέος νέος. «Πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος γι’ αυτή την αποστολή, καθώς λόγω ηλικίας μπορώ να γίνω πολύ παραγωγικός και να φέρω εις πέρας απαιτητικές δραστηριότητες», ισχυρίζεται ο ίδιος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

To Top