ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελληνας φαινόμενο στις ΗΠΑ

Υπόδειγμα μαθητή και αθλητή σύμφωνα με τον προπονητή του, ο Τάσος Μοδίτσης θέλει να χαρίσει άλλη μία νίκη στο σχολείο του στο πρωτάθλημα της Βιρτζίνια.

Ο Τάσος Μοδίτσης στα 16 του χρόνια είναι τελειόφοιτος του σχολείου Κοξ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και το Σάββατο θα κολυμπήσει για τελευταία φορά στο σχολικό πρωτάθλημα της πολιτείας. Την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα των αγοριών και των κοριτσιών του σχολείου του κατέκτησαν το περιφερειακό πρωτάθλημα. Ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη κολυμπώντας τα 50μ. και 100μ. ελεύθερο σε 24.05 και 53.21 αντίστοιχα.

«Τώρα είναι όλα ή τίποτα. Δεν υπάρχει επιστροφή μετά από αυτό. Αυτή είναι η στιγμή μου για να δείξω σε όλους ποιους εκπροσωπώ και να κάνω όλους υπερήφανους για τη σκληρή δουλειά που ρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια», λέει ο Μοδίτσης.

Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε την κολύμβηση στην Ελλάδα σε ηλικία τεσσάρων ετών και το ταλέντο του άρχισε να αναδεικνύεται στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού. Βρέθηκε στη Βιρτζίνια λόγω της θέσης που έχει ο πατέρας του στο ΝΑΤΟ και γράφτηκε στο Κοξ πριν από τρία χρόνια.

Η πρόοδος όμως που σημειώνει στις σχολικές αίθουσες είναι ακόμα μεγαλύτερη από ο,τι στις πισίνες καθώς το 2016 άφησε την junior τάξη στην οποία θα έπρεπε κανονικά να φοιτά «Είναι πολύ έξυπνο παιδί και ένας ξεχωριστός μαθητής που έχει τον σεβασμό όλων. Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός μαθητή-αθλητή που θα κάνει σπουδαία πράγματα», αναφέρει ο προπονητής του Μπράιαν Ρούντολφ.

Το γεγονός πως ο Μοδίτσης έφτασε στα 16 του να είναι τελειόφοιτος σχολείου και μάλιστα μελετώντας σε μία γλώσσα που δεν ήταν η μητρική του κάνει ακόμα μεγαλύτερο το επίτευγμά του. Όσον αφορά την κολύμβηση, ο ίδιος σημειώνει: «Πολύ απλά μου αρέσει. Δεν τον κάνω για να νικήσω ή να κατακτήσω μετάλλια. Ακόμα και αν ήμουν ο πιο αργός κολυμβητής, θα προσπαθούσα για τους συναθλητές μου και αυτό που εκπροσωπούμε. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στο Κοξ και ευχαριστώ κάθε ημέρα τους προπονητές μου γι΄αυτό».

Μετά την αποφοίτησή του ο Μοδίτσης θα γυρίσει στην Ελλάδα και θα κάνει αίτηση σε πανεπιστήμιο. Ελπίζει να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να κάνει μάστερ. Πρώτα όμως έχει κάποιες μισοτελειωμένες δουλειές στην πισίνα αυτό το σαββατοκύριακο. «Δε βοηθάει το να είσαι έξω από την πισίνα ή να είσαι σε χαλαρή διάθεση. Εδώ είναι που ξεπληρώνεται όλη η προπόνηση και η δουλειά που έχεις κάνει», δηλώνει ο 16χρονος σχετικά με το πολιτειακό πρωτάθλημα.

Πηγή: sportfeed.gr

To Top