ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ελληνιάδης: «Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για όσα κάνουν οι διαιτητές, αν είχε κόσμο θα ήταν αλλιώς»

Για την ένσταση που κατέθεσε ο Άρης με το Λαύριο και τα όσα έχουν γίνει έως τώρα στους «κιτρινόμαυρους» αναφέρθηκε ο Σταύρος Ελληνιάδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ Άρης στο Yellow Radio 101,7…

Για την ένσταση στο ματς με το Λαύριο: «Θέλαμε να κάνουμε ένσταση και για την τελευταία φάση με τα πέντε δευτερόλεπτα που κράτησε την μπάλα ο παίκτης του Λαυρίου. Περιμένουμε κάποια στιγμή τέτοιες ενστάσεις να δικαιωθούν. Μπορεί μια τέτοια φάση να αλλάξει την ροή του αγώνα, όπως και έγινε. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα δικαιωθούμε, αλλά έπρεπε να την κάνουμε. Έπρεπε να αντιδράσουμε, σωστά πράξαμε και υπήρξαν κάποια ακόμα σφυρίγματα στο τέλος που δε μας άφησαν να διεκδικήσουμε τη νίκη. Υπήρχε χρόνος, πιστεύω αδικηθήκαμε με διαιτητικά λάθη που στοίχησαν αρκετά».

Για το ότι δεν είδαν το βίντεο οι διαιτητές: «Για να πάνε στο βίντεο πρέπει τελευταία δύο λεπτά του αγώνα ή της περιόδου. Γίνεται συζήτηση στη FIBA για να ελέγχονται τέτοιες φάσεις, όπως του Λαυρίου, απευθείας με βίντεο από τους διαιτητές. Το πήρε πάνω του ο κ. Συμεωνίδης, δεν το συζήτησαν μεταξύ τους οι διαιτητές κάτι που θα έπρεπε τουλάχιστον να κάνουν».

Για τις φετινές διαιτησίες που έχει αντικρίσει ο Άρης: «Ειδικά στο ματς με τον Κολοσσό δεν ήταν μόνο ένα-δύο σφυρίγματα, ήταν πολλά περισσότερα. Εκεί η ομάδα αδικήθηκε καταφανέστατα, ήταν ξεκάθαρα αλλοίωση αποτελέσματος. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να μιλάμε με τα αρμόδια όργανα για να μην υπάρχουν τέτοιες διαιτησίες, έχουμε κάνει και διαμαρτυρία. Θα πρέπει να τιμωρούνται οι διαιτητές, να έχουν συνέπειες. Λάθη θα γίνονται, αλλά δεν πρέπει να αλλοιώνουν το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να επιλέγονται διαιτητές που μπορούν να ανταπεξέλθουν. Θα πρέπει να είναι έμπειροι ή και διεθνείς που θα μπορούν να αντέξουν την πίεση του αγώνα. Θεωρητικά αυτό έγινε στο ματς με το Λαύριο, αλλά έγιναν λάθη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο».

Για τον κόσμο του Άρη: «Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του. Μπορεί να επηρεάσει και τον Άρη και τον αντίπαλο και τους διαιτητές. Μας λείπει πολύ! Ως αντίπαλος το έχω βιώσει, ξέρω πόσο μεγάλες είναι οι δυσκολίες σε ένα γεμάτο Παλέ, η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική και το κλίμα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας μοναδικό. Αν είχε κόσμο στο ματς με το Λαύριο οι διαιτητές θα το… έβλεπαν αλλιώς. Ο κόσμος στηρίζει και οικονομικά αφού πάντα γεμίζει το Παλέ. Είναι πάντα κοντά στην ομάδα σε όποια κατάσταση και αν είναι. Αγαπάει την ομάδα και το κάνει έμπρακτα».

Για το πώς βιώνει την κατάσταση στον Άρη: «Ήξερα ότι έρχομαι σε μια δύσκολη περίοδο. Είναι κάτι πολύ μεγάλο να βρίσκομαι σε αυτή την οικογένεια. Θυμάμαι από τα χρόνια μου, παρατούσαμε την προπόνηση για να δούμε τον Άρη. Όλοι τότε ήταν Άρης, ακόμα και αν κάποιος υποστήριζε κάποια άλλη ομάδα. Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις γνώριζα».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Είναι πάρα πολύ καλό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τον Χάρη Παπαγεωργίου και τον Λευτέρη Αρβανίτη. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Φυσικά μεγάλος αρωγός είναι ο κόσμος που αγοράζει εισιτήρια χωρίς να μπορεί να έρχεται στο γήπεδο. Και άλλοι άνθρωποι βρίσκονται κοντά στην ομάδα που βοηθούν όπως μπορούν».

Για την πορεία του Άρη: «Κάναμε δύο πολύ μεγάλες νίκες κόντρα σε Ηρακλή και Προμηθέα. Ήμασταν άτυχοι όμως γιατί χάσαμε με τραυματισμούς τον Μιλόσεβιτς και τον Ντραγκίτσεβιτς που είναι δύο πολύ ποιοτικοί παίκτες. Με έχουν εντυπωσιάσει οι Έλληνες παίκτες αλλά είναι σημαντικές απουσίες οι δύο ψηλοί μας. Χάσαμε λίγο τον ρυθμό μας και πιστεύω αν ήμασταν υγιείς θα κάναμε τουλάχιστον άλλες δύο νίκες. Μην ξεχνάμε τα ban που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε κάποια αλλαγή ή προσθήκη αλλά και την τραγική διαιτησία με τον Κολοσσό. Οι παίκτες παλεύουν κάθε μέρα, τα δίνουν όλα, το προπονητικό τιμ κάνει πολύ σκληρή δουλειά. Η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη από όλους».

To Top