ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελληνική Κυβέρνηση και UEFA τα βλέπετε ή με το “μνημόνιο” είστε καλυμμένοι;

“Ντου” στα αποδυτήρια κατά διαιτητών και φιλοξενούμενων είχαμε, προτροπές στους διαιτητές μέσω… τηλεφώνου να μην το διακόψουν και να βγουν να συνεχίσουν είχαμε, “ντου” οπαδών στο ταρτάν του γηπέδου είχαμε, μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη να κείτεται χτυπημένος από οπαδό της ΑΕΚ είχαμε. Γιατί και πόσο ακόμα να ανεχόμαστε αυτή την σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Αυτή την μπόχα και την δυσωδία, η Κυβέρνηση και η UEFA την πήραν χαμπάρι χθες ή… εθελοτυφλούν, για μία ακόμα φορά; 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Προ ημερών, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις UEFA και FIFA για την… βελτίωση (!) του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τι προβλέπει αυτό μεταξύ άλλων; Γελάστε ελεύθερα… Καταπολέμηση της βίας και φυσικά αλλαγές στο θέμα της διαιτησίας για να βελτιωθούν οι καταστάσεις! Ο πρόεδρος της UEFA μάλιστα τότε, Αλεξάντερ Τσεφέριν είχε αναφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, αλλά το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα”. Αμ δε…

Χθες, στο ΟΑΚΑ επικράτησε ο νόμος της… ζούγκλας του “τίγρη”. Με μεγάλη… αγωνία είμαι βέβαιος, πως περιμένουμε όλοι, τα όσα προβλέπονται από το αυτό το μνημόνιο για τα χθεσινά αίσχη. Για τις μπούκες, το ξύλο που έπεσε, τις απειλές και όλα όσα ακόμα συνέβησαν και έχουν εντέχνως “κουκουλωθεί” θα πάρει θέση η Κυβέρνηση; Η UEFA και η FIFA μήπως; Ο εντεταλμένος τους στην χώρα μας, Χέρμπερτ Χούμπελ κατάλαβε τι έγινε χθες;  Διότι αν έχει σωστή αντίληψη, θα κατάλαβε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ!

Αν όλοι όσοι προαναφέραμε θέλουν όπως υποστηρίζουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε ας βρουν έναν τρόπο να σταματήσουν τους χαλίφηδες, τους ψευτοεξυγιαντές, από το να ελέγχουν την Ομοσπονδία, να έχουν τα παραρτήματά τους δεξιά και αριστερά και να μπουκάρουν είτε με όπλα στο γήπεδο, είτε στα αποδυτήρια και στους διαιτητές για να τους κάνουν μπούλινγκ.

ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ Ο ΑΡΗΣ!

Κι όμως, σε αυτό το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, παίχτηκε και ποδόσφαιρο. Όσο το επέτρεψαν. Ο Άρης δεν ήταν καλός, είχε αμυντικά θέματα στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο, δίνοντας δικαιώματα στην ΑΕΚ, που πέτυχε ένα γκολ και θα μπορούσε και δεύτερο. Αυτό που ήθελε ο Άρης το πήρε χθες στο ΟΑΚΑ, έστω και με αυτό τον τρόπο. Πέτυχε ένα εκτός έδρας γκολ και κράτησε όσο μπορούσε ενώ έπαιξε για όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όλα θα είναι διαφορετικά. Ακόμα και ένα σκορ, 1-0, αρκεί για να προκριθεί ο Άρης. Πάντα το δεύτερο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο και απαιτητικό από το πρώτο. Χρειάζεται σίγουρα αρκετή δουλειά μέχρι τότε και καλύτερο διάβασμα του αντιπάλου. Στο Χαριλάου με 25.000 κόσμο στις εξέδρες, μόνο ο Άρης μπορεί να προκριθεί.

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ…

Εκφοβισμένος, όσο μάλλον δεν υπήρξε ποτέ στην ζωή του, ο Πορτογάλος διαιτητής, Αρτούρ Σοάρες Ντίας έδειχνε ανίκανος να αντιδράσει. Με βλέμμα απελπισίας, έδειχνε να είναι στα χαμένα.

Στην φάση του Ματίγια αρχικά δεν δίνει τίποτα, έπειτα βγάζει την κίτρινη κάρτα και όταν του γίνεται “πέσιμο”, τότε πηγαίνει στο VAR και μετά τον αποβάλλει. Εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα, διότι πολύ απλά, πέρασαν από το μυαλό του, όλα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά νωρίτερα στα αποδυτήρια.

Χαρακτηριστική στιγμή; Όταν η κάμερα τον “συλλαμβάνει” να μην ξέρει πως να αντιδράσει, την στιγμή που ο γυμναστής του Άρη, Λάζαρος Βαρδάκης, είναι πεσμένος από “πέσιμο” οπαδού της ΑΕΚ, λίγο έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος ήταν απλά… αλλού εκείνη τη στιγμή, φανερά φοβισμένος να αντιδράσει και να κάνει το οτιδήποτε.

Κρίμα, γιατί στο πρώτο ημίχρονο, η διαιτησία του ήταν πενηνταρίσια!

 

 

 

To Top