ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελληνικό ποδόσφαιρο 2021; Πέρα βρέχει…

H κουβέντα γύρω από την πραγματική ουσία του ποδοσφαίρου, με αναλύσεις, τακτικές, αποδόσεις παικτών είναι περιττή, όταν εν έτη 2021 στην Ελλάδα, παίζεται ακόμα σε τέτοια γήπεδα και με συγκεκριμένο δόλιο τρόπο!

Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλήσουμε για το παιχνίδι. Ας μιλήσουμε για άλλα πράγματα, σαν να ζούμε σε κάποια υπανάπτυκτη ποδοσφαιρικά χώρα. Για ακατάλληλα-επικίνδυνα γήπεδα και… VAR.

Πως πάνε αυτά τα δύο μαζί και δεν προκαλούν αντίθεση; Πανεύκολο. Ρίξτε μία ματιά σε Λαμία και Ζωσιμάδες και παράλληλα σκεφτείτε πόσο άχρηστο αποδεικνύεται το VAR στην Ελλάδα. Το τονίζω στην Ελλάδα, γιατί τέτοια λάθος χρησιμοποίησή του, γίνεται μόνο σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, κυρίως από τους Έλληνες διαιτητές.

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν, ο Σκουλάς στην Λαμία δίνει το “ΟΚ” να ξεκινήσει ο αγώνας της τοπικής ομάδας με τον Άρη, σε ένα γήπεδο που ήταν ήδη βούρκος πριν από την σέντρα. Αποτέλεσμα; Ο πιο τυχερός, κερδίζει. Η Λαμία πέτυχε πρώτη γκολ και κράτησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος, παρά την όποια προσπάθεια μέσα στην λάσπη έκανε ο Άρης. Χθες, στα Γιάννινα, σε μία πόλη που έβρεχε μέρες και ο αγωνιστικός χώρος ήταν ήδη πολύ βαρύς, ξεκίνησε ένας αγώνας και όπως αποδείχθηκε τα πρώτα 10 λεπτά, ήταν αδύνατο να συνεχιστεί. Σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα, δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ ή θα είχε διακοπεί λίγο μετά το ξεκίνημά του. Φυσικά, τον Τσαγκαράκη από τα Χανιά δεν τον απασχόλησε το γεγονός πως σε αυτό το γήπεδο, με τόσο δυνατή βροχή και χάλια αγωνιστικό χώρο κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Τον ενδιέφερε περισσότερο, να μην κερδίσει ο Άρης! Αν μη τι άλλο, πιστός στον στόχο του.

Με τα πολλά, ο Άρης πετυχαίνει πρώτος γκολ με τον Μαντσίνι. Ο Διαμαντόπουλος στέλνει τον Τσαγκαράκη στο VAR, για να υποδείξει ο δεύτερος επιθετικό φάουλ του Μάνου και να το ακυρώσει, όπως κι έγινε. Όσον για τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Χουτεσιώτη, που πιάνει το κεφάλι του προσποιούμενος τραυματισμό από την επαφή με τον Μάνο, αφού πρώτα βλέπει πως η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του; Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως κάποιες φορές δεν ευθύνονται μόνο οι παράγοντες, οι διοργανώτριες αρχές και η πολιτεία για την αστεία εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και ορισμένοι πρωταγωνιστές του, με την λάθος νοοτροπία και την έλλειψη ποδοσφαιρικής κουλτούρας. Φυσικά, ο Διαμαντόπουλος δεν προτρέπει τον Τσαγκαράκη να πάει στο VAR για να δει το χέρι που ζήτησαν οι παίκτες του Άρη σε σουτ του Μάνου στο 80΄. Εκεί οι διαιτητές ήταν απόλυτα βέβαιοι ότι δεν έγινε παράβαση. Το VAR χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τους Έλληνες διαιτητές και όχι όπως προβλέπει ο κανονισμός. Ω του θαύματος, αυτό γίνεται κυρίως σε αγώνες του Άρη!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ακριβώς την αντιμετώπιση που του αρμόζει. Παίρνει αυτό που αξίζει στο 100%. Ελέγχεται και θα συνεχίσει να ελέγχεται από την UEFA, αν και ούτε αυτό μοιάζει αρκετό ώστε να βελτιώνεται. Είναι βαθιά ριζωμένη η σαπίλα του. Ο κόσμος του έχει γυρίσει εδώ και πολλά χρόνια την πλάτη και πιστέψτε με, δεν θα άλλαζε τίποτα και κορωνοϊός να μην υπήρχε. Πάλι τα περισσότερα γήπεδα θα ήταν άδεια, με λίγες μόνο εξαιρέσεις.

Υ.Γ. Σε όλα αυτά ο Άρης είναι μαθημένος. Με την μόνη διαφορά πως φέτος, έχει και τα κατάλληλα εφόδια για να πολεμήσει. Συνεχίζουμε…

Υ.Γ.1. Ο Μάντζιος διαχειρίστηκε καλά το ματς, ο Άρης ήταν ψυλλιασμένος, όμως Τσαγκαράκης-Διαμαντόπουλος είχαν άλλη γνώμη. Κέρδος η παρουσία του Μαντσίνι, αλλά και το πάθος που έβγαλαν πολλοί παίκτες του Άρη. Αυτή η ομάδα αρνείται την ήττα και το αποδεικνύει συνεχώς. Μόνο νίκη με ΑΕΚ.

Υ.Γ.3. Αυτά τα δυο βίντεο είναι όλη η “γύμνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν βρέχει, σας φτύνουν!

To Top