“Εμείς φέραμε εδώ τον Άρη, εμείς θα τον ανεβάσουμε”

«Μόνοι μας βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας», λένε οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές του Αρη κάνοντας την αυτοκριτική τους για τη μέχρι τώρα παρουσία των κιτρινόμαυρων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών, ούτε και θέλουν να δικαιολογηθούν για το γεγονός ότι πέντε αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ακόμη στο κυνήγι της πρώτης θέσης, αντί να έχει καθαρίσει από νωρίς την… μπουγάδα με την άνοδο στη Football League. Ξέρουν, όμως, τί πρέπει να κάνουν. Και θα το κάνουν!

«Στα αποδυτήρια υπάρχει αποφασιστικότητα από όλα τα παιδιά. Κάτι που βγαίνει και στο γήπεδο, στο παιχνίδι μέσα», λέει ο Μίλτος Λιόνης στη Metrosport για την υπόθεση «άνοδος» που για τους περισσότερους θεωρείται αυτονόητος στόχος, αλλά στην πράξη τίποτα δεν είναι εύκολο. Διότι στο γήπεδο παίζουν «11 εναντίον 11». Και αυτό αποδεικνύουν τα αποτελέσματα και το γεγονός ότι ο Άρης ακόμα μάχεται στο πρωτάθλημα της τρίτης εθνικής με συναγωνιστές τον Πανσερραϊκό και την Καβάλα.

«Εμείς φέραμε την κατάσταση εδώ με κάποια άτυχα αποτελέσματα που είχαμε. Οπότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι τώρα να την ανατρέψουμε. Και η πίεση που μας ασκείται είναι φυσιολογική, αλλά και καλή διότι μας δίνει να καταλάβουμε το πού βρισκόμαστε», συνεχίζει ο 25χρονος μπακ του Άρη που στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει πάρει τη φανέλα του βασικού… σπίτι του.

«Οι επιλογές είναι του προπονητή. Το αν έχω παίξει σε δύο ματς, σε τρία ή σε κανένα βασικός δεν με απασχολεί. Εγώ κοιτάω να του δείχνω σε κάθε προπόνηση, από την αρχή της χρονιάς, ότι μπορεί να με υπολογίζει όποτε αυτός το κρίνει. Και έτσι πρέπει να το βλέπουν όλοι, ότι είναι εδώ για να βοηθήσουν όταν και εφόσον κληθούν. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που με εμπιστεύεται ο κόουτς και πιστεύω μπορώ να ανταπεξέλθω ακόμα καλύτερα», συμπληρώνει. «Είναι απαιτητικός απ’ όλους μας. Κυρίως στις προπονήσεις, οπού θέλει να είμαστε σε τέμπο αγωνιστικό. Και πιστεύω ο κάθε προπονητής είναι έτσι. Ο κ. Καλαϊτζίδης θέλει να μας κρατάει στην τσίτα συνέχεια και όταν υπάρχει τόση μεγάλη πίεση είναι απαραίτητο να είμαστε σε εγρήγορση», απαντάει σε ερώτηση για το αν ο 58χρονος προπονητής, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός από τους παίκτες του.

«Όπου χρειάζεται μας συγχαίρει για την προσπάθεια, όπου όμως πρέπει κάνει τις παρατηρήσεις του. Αυτό το οποίο θέλει την συγκεκριμένη περίοδο, που το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται και ο στόχος μας δεν έχει ακόμα κριθεί είναι να κρατήσουμε το επίπεδο της προσπάθειας που είχαμε στα τελευταία ματς, ειδικότερα με τον Πανσερραϊκό», τονίζει ο Μίλτος Λιόνης αναφορικά με τα «θέλω» του προπονητή του, ενόψει των τελευταίων πέντε στροφών του φετινού μαραθωνίου.

«Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί η κορυφή»

«Η απόσταση από την πρώτη θέση είναι πλέον για εμάς πιο κοντινή. Βέβαια από το να την κατακτήσουμε απέχει ακόμη λίγο, αλλά εκεί στοχεύουμε. Είμαστε στο μείον ένα από τον Πανσερραϊκό και πιστεύω έχουμε το αβαντάζ», υποστηρίζει ο 25χρονος ποδοσφαιριστής και το αιτιολογεί λέγοντας ότι: «η νίκη απέναντι στις Σέρρες αλλά και το σερί των πέντε νικηφόρων αγώνων που τρέχουμε μας έχουν δώσει ώθηση. Πλέον έχουμε ψυχολογία και πιστεύω ότι σε αυτό υπερτερούμε σίγουρα από τον Πανσερραϊκό. Το αποδείξαμε αυτό, άλλωστε, στο πρόσφατο παιχνίδι. Εχουμε το αβαντάζ! Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Μπορεί να μείνει έτσι η βαθμολογία, αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα πόδια μας και από εκεί και πέρα βλέπουμε».

Η ήττα από την Δόξα Δράμας (μία και μοναδική στον δεύτερο γύρο) έφερε στον Άρη ταραχή. Από τότε, 1ηΜαρτίου, τα… λουριά έσφιξαν για τους κιτρινόμαυρους, αφού ένας στόχος που στο ξεκίνημα της χρονιάς φάνταζε… παιχνιδάκι, εξελίχθηκε σε εφιάλτης. «Δεν είναι ότι απογοητευτήκαμε και είπαμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Απλώς απογοητευτήκαμε γιατί εμείς φέραμε την κατάσταση εδώ. Δεν θεωρήσαμε όμως ότι είναι μη αναστρέψιμη. Ηταν και παραμένει στο χέρι μας. Μετά την Δράμα είπαμε ότι μένουν ακόμη δέκα ματς τα οποία πρέπει να κερδίσουμε, εκ των οποίων τα δύο ιδιαίτερα σημαντικά (βλ. Καβάλα, Σέρρες) που θα κρίνουν και το πρωτάθλημα. Το ένα το κερδίσαμε. Στο χέρι μας είναι να επιστρέψει ο Αρης εκεί που πρέπει να είναι και όχι στην Γ’ Εθνική, ούτε φυσικά στη Β΄».

«Η άνοδος θα κριθεί νωρίς»

Το ματς με τον Πανσερραϊκό περνάει στο παρελθόν για τους κιτρινόμαυρους, πράττοντας το αυτονόητο. Δηλαδή, να νικήσουν. Και το κατάφεραν, μάλιστα, δείχνοντας ιδιαίτερη αποφασιστικότητα και αρκετά στοιχεία μαχητικότητας. Επόμενο κρίσιμο ματς αυτό με την Καβάλα, αλλά μέχρι εκείνη την ώρα προηγούνται άλλα τρία, εξίσου σημαντικά και με βαθμό δυσκολίας.

«Ας πάμε βήμα-βήμα. Μην βιαζόμαστε να μιλήσουμε για το παιχνίδι με την Καβάλα, διότι έχουμε δύσκολους αντιπάλους να αντιμετωπίσουμε. Όπως επίσης πιστεύω ότι θα έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση άνοδος δύο-τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και δεν θα κριθεί στο… 90!».

Πριν φορέσει τη φανέλα του Άρη ο Μίλτος Λιόνης, το περασμένο καλοκαίρι, αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ενώ νωρίτερα σε Κουφάλια και Ρόδος. Μπαίνοντας στο Κλεάνθης Βικελίδης και αντικρίζοντας σε αγώνα της Γ’ Εθνικής (!) 15.000 κόσμο, ένιωσε πρωτόγνωρα, όπως και πολλοί από τους συμπαίκτες του. «Ο κόσμος του Αρη ανέκαθεν είναι δίπλα μας φέτος. Το να βλέπεις όμως ένα γήπεδο σχεδόν γεμάτο παίρνοντας έξτρα ώθηση και αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος σού δίνει να καταλάβεις το πού βρίσκεσαι και για ποια ομάδα παίζεις», υποστηρίζει με θαυμασμό ο Θεσσαλονικιός μπακ, που έχει στο φετινό του… βιογραφικό δέκα αγώνες πρωταθλήματος (τρεις στον α΄ γύρο και επτά στον β΄ γύρο) εκ των οποίων τους πέντε βασικός.

πηγή: metrosport

To Top