“Εμπειρία ζωής αυτό που βίωσα με Πανιώνιο”

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ή αν προτιμάτε ο… Τζέιμς Μπόντ του Αρη, όπως τον βάπτισε μετά από ένα παιχνίδι ο Βαγγέλης Αγγέλου, «χτύπησε» ξανά, βοηθώντας με την απόδοσή του (24 π., 10 ριμπ.) τους «κίτρινους» να πανηγυρίσουν ξανά την πρόκρισή τους σε έναν τελικό.

Ο Βεζένκοφ μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισε έξαλλα με τον κόσμο αυτήν την επιτυχία, όμως ίσως λίγοι ξέρουν πως το καλοκαίρι είχε φτάσει (όπως δήλωσε στο «Goal») ένα βήμα πριν από την αποχώρησή του:

«Το καλοκαίρι, για να είμαι ειλικρινής, είχα σχεδόν πάρει την απόφαση να φύγω, είχα σε ποσοστό 95% καταλήξει στην επιλογή να πάω στην Αμερική. Η απόφαση του Βαγγέλη Αγγέλου να έρθει να με συναντήσει στη Βουλγαρία, ώστε να μιλήσουμε για το μέλλον μου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

 – Τι κρατάς από αυτή τη συνεργασία σου με τον Αγγέλου;

«Δεν ήταν απλώς μια συνεργασία. Η αλήθεια είναι ότι αυτός με πίστεψε, αυτός μου έδωσε χρόνο συμμετοχής, αυτός με έφτασε μέχρι εδώ. Του χρωστάω πολλά. Το τάιμινγκ στο οποίο φεύγει είναι λίγο περίεργο μετά από μια επιτυχία, όμως αυτά έχει ο επαγγελματισμός».

– Κάποια στιγμή σε είχε χαρακτηρίσει Τζέιμς Μποντ. Γιατί;

«Το είπε μετά τη νίκη μας στην Πάτρα. Δεν τον ρώτησα ούτε και μου εξήγησε γιατί με παρομοίασε με τον Τζέιμς Μποντ, αλλά ξέρω πως ο κ. Αγγέλου έχει έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο έκφρασης».

– Υπάρχουν τρικ που ο προπονητής σας χρησιμοποιεί πριν από το ματς;

«Ναι, βλέπουμε κάποια βίντεο, ιστορίες αθλητών ή ομάδων που στέλνουν το μήνυμα της προσπάθειας, του μεγαλείου ψυχής. Αυτό ήθελε να περάσει και σ’ εμάς ο κόουτς, ήθελε να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να μην τα παρατάμε ποτέ».

– Θα θυσίαζες κάτι για το Κύπελλο;

«Κοίτα, αν μου έλεγες ότι ο Αρης θα κερδίσει το Κύπελλο, αλλά στο πρωτάθλημα θα βγει 10ος, θα σου έλεγα πως ”όχι”, δεν είναι κάτι που μου αρέσει, δεν είναι κάτι που με εκφράζει. Αυτό που βίωσα στο ματς με τον Πανιώνιο για μένα ήταν εμπειρία ζωής. Αυτό που θα ζήσω στην Κρήτη είναι επίσης για μένα όπως και για πολλά παιδιά στην ομάδα κάτι πολύ μεγάλο. Είναι ο πρώτος μου τελικός, όμως από την άλλη δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωση μας στο πρωτάθλημα, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε».

– Ποιους παίκτες θαυμάζεις;

Δυο παίκτες, για τους οποίους ο Βεζένκοφ αισθάνεται θαυμασμό, είναι οι Διαμαντίδης και Νοβίτσκι: «Με εντυπωσίαζε πάντα το γεγονός ότι μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Εκτός από ταλέντο παίζουν με πολύ μυαλό». Ο 18χρονος φόργουορντ του Αρη δηλώνει πως δεν παρακολουθεί φανατικά NBA: «Δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα στο NBA, περισσότερο μου αρέσει να βλέπω Ευρωλίγκα».

Με συγκινεί το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο

Η περίπτωση του Γιάννη Αντετονκούμπο δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Βεζένκοφ που σήμερα λέει: «Ο,τι έχει καταφέρει το έχει καταφέρει με την αξία του και με σκληρή δουλειά, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στο ξεκίνημα στήριξη και βοήθεια από πουθενά. Από την Α2 παίζει πλέον στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου κι αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Μου έχουν μιλήσει με πολύ καλά λόγια συμπαίκτες μου γι’ αυτόν όπως ο Γκίκας κι ο Μποχωρίδης που τον ξέρουν. Θα ήθελα να τον γνωρίσω».

To Top