Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα!

Προσωρινή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα καθώς αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης, συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αν και πολλοί πίστευαν ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για τα βασικά θέματα, όπως οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα και οι διευκολύνσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά κυρίως το αν θα ισχύσει και φέτος το «χαράτσι» στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να συζητηθούν. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης και έτσι θα δοθεί περισσότερος χρόνος ώστε να γίνουν οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και να κλείσει η συμφωνία πριν ο Αντώνης Σαμαράς πάει στο Σύνοδο Κορυφής.

Υπενθυμίζεται ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι απαραίτητη ώστε να ξεκλειδώσει η δόση του Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί γινόταν διαδοχικές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών με μέλη της τρόικας και στελέχη του υπουργείου προκειμένου να βρεθούν οι «χρυσές» τομές στα προβλήματα που υπάρχουν.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, έλεγαν ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία έστω κι αν χρειαστεί να γίνουν υποχωρήσεις από την πλευρά της τρόικας. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι χθεσινοβραδινές διαρροές περί συμφωνίας που βρίσκεται κοντά, απείχαν από την πραγματικότητα.

Πηγή: imerisia.gr

To Top