ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Εμφανίστηκε» μόνο… ένα ημίχρονο, χάθηκε στη μετριότητα, νέα ήττα (0-1) για τον Άρη

Ένα ημίχρονο εμφανίστηκε ο Άρης στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Παναθηναϊκό και γνώρισε την ήττα με 0-1 για την 3η αγωνιστική των play offs. Και σαν να μην έφτανε η ήττα, ο Άρης έχασε και τον Καμαρά ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 90+2.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκαν καθόλου, είχαν ευκαιρίες με τον Νταρίντα κυρίως, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έμεινε στα… αποδυτήρια, η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν κακή, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε, εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που του δόθηκαν και τα λάθη των κιτρινόμαυρων και κατάφερε να σκοράρει φεύγοντας με την νίκη από το Κλεάνθης Βικελίδης, αφήνοντας τον Άρη σε ακόμη ένα ντέρμπι χωρίς νίκη.

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΑΡΗΣ

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό παρατάχθηκε ο Άρης. Συγκεκριμένα κάτω απο τα δοκάρια παρέμεινε ο Κουέστα, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Δεξιά και αριστερά της επίθεσης επέστρεψαν οι Οντουμπάτζιο και Μαζικού, ενώ στα χαφ το δίδυμο Ετέμπο, Νταρίντα. Μπροστά τους ο Πάλμα, στις πλευρές της επίθεσης οι Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία και στην κορυφή ο Καμαρά.

ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΩΡΟ

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το πρώτο μισάωρο του αγώνα με τον Άρη να είναι πιο πιεστικός, να κερδίζει τις μάχες στη μεσαία γραμμή και να φτάνει σχετικά εύκολα έξω από την μεγάλη περιοχή του Λοντίγκιν. Οι κιτρινόμαυροι είχαν την πρώτη ευκαιρία στο 6ο λεπτό με τον Νταρίντα το σουτ του οποίου περασε πάνω απο τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκό. Στο 12΄το φάουλ που εκτέλεσε ο Πάλμα κατέληξε μόλις άουτ, ενώ στο στο 19 μετά απο εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Νταρίντα έφυγε έξω απο το οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ

Από το 30 και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε, ενώ και ο Άρης δεν θέλησε να πάρει ρίσκα προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν. Χαρακτηριστικό του ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ευκαιρίες, είναι ότι έκαναν την πρώτη τους τελική στο 36΄με μακρινή εκτέλεση φάουλ που δεν ανησύχησε τον Σιαμπάνη.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Πάλμα στο 40′. Ο Καμαρά πήρε ωραία πάσα από τον Μαζικού, γύρισε στον Πάλμα, ο οποίος έκανε σουτ πάνω στην κίνηση με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ.

ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ ΜΕΣΑ-ΜΑΤΕΟ ΕΞΩ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Άρη. Ο Ντουκουρέ πέρασε στη θέση του Ματέο Γκαρσία και πήγε στο πλευρό του Ετέμπο στα χαφ με τον Νταρίντα να μένει μπροστά τους. Η αλλαγή αυτή δεν βοήθησε, ούτε έδεσε το κέντρο, αντιθέτως μάλιστα ο Παναθηναϊκός έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή των κιτρινόμαυρων.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άρης στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκε στο παιχνίδι ενώ έχασε και τη σωστή αμυντική λειτουργία που είχε στο πρώτο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δεχτεί γκολ στο 69′. Ο Τσέριν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάρλια έκανε το γύρισμα και ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιαμπάνη, παρά την προσπάθεια του Μαζικού να διώξει πάνω στη γραμμή.

ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΜΑΡΑ

Και σαν να μην έφταναν ολα τα προβλήματα ο Άρης έχασε με δεύτερη κίτρινη και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, στο 90+2. Ο επιθετικός του Άρη μάλιστα είχε ζητήσει αλλαγή νωρίτερα καθώς φαινόταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Παρόλα αυτά παρέμεινε στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86’ Πίρσμαν), Ετέμπο (79’ Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (46’ Ντουκουρέ), Καμαρά, Ιτούρμπε (70’ Χριστοδουλόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Τσέριν (90+2’ Μάγκνουσον), Πέρεθ, Κουρμπέλης, Παλάσιος (70’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ), Κλέινχεϊσλερ (60’ Μαντσίνι).

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ

Βοηθοί: Μπάλαζ Μπούζας, Πέτερ-Κόμπορ

4ος: Φωτιάς

VAR: Μπάλας Μπέκερ, Νικολακάκης.

To Top