ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Εμφανίστηκε ο κανονικός Άρης στο Παλέ, περίπατος με το Ρέθυμνο (98-50)

Ο Άρης ήταν… κανονική ομάδα, το Ρέθυμνο κάτι άλλο, αλλά όχι ομάδα και το τελικό 98-50 στο Αλεξάνδρειο φανερώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Οι κίτρινοι χρειάζονταν αυτό το παιχνίδι και μια καλή εμφάνιση και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της επόμενης βδομάδας στην Πυλαία.

Ο… κανονικός Άρης εμφανίστηκε στο παρκέ από το ξεκίνημα του αγώνα και κυριάρχησε πλήρως του Ρεθύμνου. Οι κίτρινοι είχαν οχτώ ασίστ στα πρώτα εννιά εύστοχα σουτ τους στο πρώτο δεκάλεπτο, απόδειξη ότι είχαν συγκέντρωση και καλή κυκλοφορία της μπάλας και στην άμυνα δεν άφησαν πολλά περιθώρια στο Ρέθυμνο που είχε μόλις 1/12 σουτ εντός παιδιάς.

Το 23-6 του πρώτου δεκαλέπτου έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους κίτρινους στην συνέχεια του αγώνα. Οι Κρητικοί μείωσαν σε 27-15 (13’), αλλά ο Άρης απάντησε άμεσα και με τρίποντο του Γιάνκοβιτς ξέφυγε με 36-17 (15’), ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα απέναντι σε μια πολύ μέτρια ποιοτικά ομάδα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε 11 παίκτες στο πρώτο μέρος, σκόραραν οι 10 από αυτούς και από τα 15 εύστοχα σουτ συνολικά, τα 13 προήλθαν από ασίστ για να διαμορφωθεί το 46-26 του ημιχρόνου.

Ο Άρης συνέχισε να παίζει αρκετά καλά απέναντι βέβαια σε ενα σύνολο που σε τίποτα δεν θύμιζε ομάδα. Το Ρέθυμνο είναι σίγουρα η χειρότερη ομάδα που πέρασε από το Αλεξάνδρειο φέτος… Οι κίτρινοι χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο έφτασαν πολύ εύκολα στο +37 (75-48) πριν το δεκάλεπτο κλεισει στο 75-40.

Στην τέταρτη περίοδο οι κίτρινοι προσέφεραν ακόμα περισσότερο θέαμα, έφτασαν στο +46 (90-44) με καλάθι του Σίμτσακ στο 35’ και οι φίλαθλοι λογικό ήταν να ασχολούνται με τον επόμενο αγώνα και το κύπελλο Ελλάδας… Οι κίτρινοι προσπάθησαν να φτάσουν τους 100 πόντους, αλλά το καλάθι του Κάμινγκς δεν μέτρησε.

Τα δεκάλεπτα: 23-6, 46-26, 75-40, 98-50.

 

To Top