Εμφύλιος στις Σέρρες για το ΑΦΜ του Γαζώρου!

Ανοιχτή «κόντρα» έχει ανοίξει μεταξύ των οργανωμένων φιλάθλων των Σερραίων, «RED LIONS» και «CHE GUEVARA», με βασικό άξονα την επιθυμία των πρώτων για συγχώνευση με τον «γείτονα» Εθνικό Γαζώρου.

Συγκεκριμένα, ανοιχτή επιστολή με την οποία παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της συγχώνευσης του Πανσερραϊκού με τον Εθνικό Γαζώρου, απέστειλε η Λέσχη Φίλων Πανσερραϊκού «RED LIONS». H επιστολή αναφέρει πως αυτή την στιγμή είναι η μόνη λύση για το καλό των «λιονταριών» αλλά και του σερραϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα καθώς «… η ομάδα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της».

Αναλυτικά: «50 χρόνια ιστορίας ο Πανσερραϊκός. Μισός αιώνας γεμάτος χαρές και πίκρες, επιτυχίες και αποτυχίες, δάκρυα θλίψης αλλά και ευτυχίας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ποδοσφαιρική ομάδα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της. Απαξιωμένη σήμερα με δεκάδες προβλήματα, έλλειψη υποδομών αλλά και προγραμματισμού, με το μέλλον της δυσοίωνο και επισφαλές.

Όπως και την προηγούμενη χρονιά τέτοια εποχή περίπου έτσι και σήμερα η Διοίκηση του Ερασιτέχνη κρατά την τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος στα χέρια της. Το προηγούμενο μοντέλο διοίκησης απέτυχε, όπως η ίδια παραδέχθηκε και η αποτυχία έκανε θόρυβο. Οι προθέσεις όσο αγνές και αν ήταν δεν έφτασαν, κάτι το οποίο ήταν προβλέψιμο, δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν.

Η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Μεγαλύτερος ανταγωνισμός, ακόμα λιγότερος φίλαθλος κόσμος δίπλα στην ομάδα, δυστοκία στην ανεύρεση ποδοσφαιριστών ικανών να στελεχώσουν ένα τόσο μεγάλο Σύλλογο. Το ερώτημα παραμένει. Ποια μπορεί να είναι η λύση; Θα πορευτεί η ομάδα με το υπάρχον διοικητικό σχήμα ή θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή πρόταση;

Θα εγκλωβιστεί πάλι στον εγωισμό και τα μικροσυμφέροντα ή με το μυαλό ανοιχτό, χωρίς παρωπίδες και συνθήματα θα πορευτεί στο μέλλον; Η αλήθεια είναι σκληρή και πρέπει να λέγεται εγκαίρως, πριν να είναι αργά όπως συνέβη πέρσι. Σήμερα η μόνη ορατή λύση είναι ξεκάθαρη. Συζητείται στα ποδοσφαιρικά στέκια αλλά και αποτελεί αίτημα κάθε αγνού φιλάθλου. Κανείς όμως δεν έχει βγει ανοιχτά να το πει. Η συνένωση, με τον Εθνικό Γαζώρου Σερρών και η επάνοδος του Πανσερραϊκού σε επαγγελματική κατηγορία.

Η ομάδα μας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ άλλο στη κατηγορία που βρίσκεται σήμερα, με πειραματισμούς και ανασφάλεια για το μέλλον. Η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει, σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο η ύπαρξή μας και τίθεται σε αμφιβολία η αξιοπρέπεια μας. Καλούμε λοιπόν τις δύο Διοικήσεις, του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού – στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη – και του Εθνικού Γαζώρου Σερρών, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μια λύση για το καλό του Σερραϊκού Ποδοσφαίρου, του Νομού και του ιστορικού Πανσερραϊκού.

Αυτή η λύση για μας προϋποθέτει ΦΥΣΙΚΑ τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ του ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ και των ΧΡΩΜΑΤΩΝ του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ. Πριν 50 χρόνια ο Απόλλων και ο Ηρακλής Σερρών πήραν μια ιστορική απόφαση και ίδρυσαν την ομάδα όλων των Σερραίων. Σήμερα, η αγάπη μας για την ομάδα επιβάλλει πρώτα από όλα να δούμε τα γεγονότα με ρεαλισμό και να βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον της. Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν αφήνουν άλλα περιθώρια παρά το να σκεφτούμε μία νέα συγχώνευση. Σε αυτή την ιστορική ευθύνη δεν μπορούμε να μείνουμε παρατηρητές, ούτε να βάλουμε τα όποια προσωπικά μας αισθήματα – αδικαιολόγητα ή δικαιολογημένα – πάνω από την ομάδα. ΟΛΟΣ ο νομός ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ».

Λίγο αργότερα, ο έτερος σύνδεσμος φιλάθλων του Πανσερραϊκού, οι «CLUB CHE GUEVARA» πέρασε στην αντεπίθεση και εξέδωσε αιχμηρή απάντηση, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία σε οποιαδήποτε σκέψη συγχώνευσης και τρόπον τινά ιστορικής… αλλοίωσης: «Οι μάσκες πέσανε, οι ασπίδες πέσανε. Τα μισόλογα και τα γελάκια του περσινού καλοκαιριού, πήρανε γραπτή μορφή φέτος.

Ο αγνός φίλαθλος του Πανσερραϊκού πήρε φέτος το παιδί του και πήγε στον Εύοσμο, στο Σουφλί, στη Χρυσούπολη, για να δει τον Πανσερραϊκό, όχι το “κάτι σαν Πανσερραϊκός” που ονειρεύονται κάποιοι. Αν για κάποιους, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, το όνειρό τους είναι να γίνουν ΑΕΠ ή Κασσιόπη, εμείς έχουμε πολύ διαφορετικά όνειρα.

Κι αν το να γιορτάζουμε τα 50 χρόνια στη Γ’ Εθνική, είναι άσχημο, το να θέλουν κάποιοι να βάλουν τέλος στην ιστορία του Πανσερραϊκού ακριβώς στη συμπλήρωση του μισού αιώνα και να ξαναμηδενίσουν το κοντέρ, προκαλεί αηδία».

Πηγή: www.serressport.gr

To Top