ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενδεκαδάτος ο Λόπεθ, η περίπτωση του Μπερτόγλιο…

Στο ευρωπαϊκό ματς με την Κόλος την ερχόμενη Πέμπτη, ο Μίχαελ Ένινγκ αν και δεν το συνηθίζει, θα προβεί σε ορισμένες αλλαγές, προκειμένου να μην εμφανίσει η ομάδα την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην Λαμία.

Με το γκολ που πέτυχε και την ψυχολογία που έχει αποκτήσει πλέον, ο Κριστιάν Λόπεθ αναμένεται να είναι βασικός στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς το “πείραμα” με τον Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή δεν πέτυχε.

Ο Ισπανός φορ είχε μείνει εκτός αρχικής ενδεκάδας, καθώς ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση, ωστόσο, με την εμφάνισή του όταν μπήκε αλλαγή, δικαιολογημένα έχει κερδίσει μία θέση βασικού.

Από εκεί και πέρα, ο έτερος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Φακούντο Μπερτόγλιο, με το κερδισμένο πέναλτι και το γκολ που έτυχε, επίσης ερχόμενος από τον πάγκο, έχεις πιθανότητές του να παίξει κι αυτός βασικός.

Αρκεί, όμως, να αλλάξει εν τέλει τον σχηματισμό ο Ένινγκ. Στο 4-3-3 είναι δύσκολο να βρει θέση στο αρχικό σχήμα, ειδικά στα εξτρέμ, με τους Γκάμα και Φετφατζίδη μπροστά του. Ενδεχομένως, να μπορεί να αγωνιστεί ως εσωτερικός μέσος στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Ενδεχομένως, ένα ακόμα “πείραμα”.

Το πιο ορθολογικό, είναι να αγωνιστεί πίσω από τον φορ, στο 4-2-3-1. Το συγκεκριμένο σύστημα “ξεμπλόκαρε” τον Άρη στο β΄ημίχρονο κόντρα στην Λαμία και δεν αποκλείεται ο Ένινγκ να το επαναφέρει από την αρχή του αγώνα. Αν το κάνει πράξη, τότε ο Αργεντινός θα εξαργυρώσει την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στην Λαμία, με φανέλα βασικού την Πέμπτη.

 

 

To Top