Ενημέρωση για τα χειραγωγημένα ζητά η UEFA

Μέχρι τις 8/6 είναι υποχρεωμένες η ΕΠΟ ή ακόμα και οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στις διοργανώσεις της UEFA να δηλώσουν εάν υπάρχει εμπλοκή συλλόγου/παραγόντων σε υποθέσεις «παραβίασης ακεραιότητας αγώνων».

Η φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί από την ΕΠΟ και τις ομάδες και με την οποία η UEFA ζητά ουσιαστικά ενημέρωση για την εμπλοκή συλλόγων ή φυσικών προσώπων σε υπόθεσεις χειραγώγησης αγώνων από το 2007 έως και σήμερα, φέρνει τσουνάμι εξελίξεων.

Η UEFA επί της ουσίας ζητά να μάθει εάν οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Champions League και το Europa League, έχουν σχέση ή εμπλέκονται σε καταστάσεις που αφορούν την ακεραιότητα των αγώνων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο έμμεσα ή άμεσα, καθώς κι αν έγιναν δραστηριότες επηρεασμού αποτελέσματος αγώνα.

Η υπερκείμενη ομοσπονδία με βάσει τους κανονισμούς της και το καταστατικό της έχει το δικαίωμα να μη δεχθεί στις διοργανώσεις για ένα χρόνο ομάδες που εμπλέκονται σε περιπτώσεις χειραγώγησης, ακόμα κι αν δεν προκύπτουν καταδικαστικές αποφάσεις, για ομάδες ή φυσικά πρόσωπα, για προληπτικούς λόγους.

Επιπλέον, αξιώνει να πληροφορηθεί εάν έχουν αρχίσει πειθαρχικές διαδικασίες για τις ομάδες ή τα φυσικά πρόσωπα, και εάν άνοιξε οποιαδήποτε διαδικασία από την ποινική δικαιοσύνη που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο!

Η υπόθεση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την στιγμή που στη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» που έχει στα χέρια του ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης κυριαρχούν περιπτώσεις αγώνων που φέρονται να έχουν χειραγωγηθεί και εξετάζονται διεξοδικά. Το ίδιο ισχύει και για το πόρισμα Πούλιου για τους στημένους αγώνες που βρίσκεται στο στάδιο της πρότασης του Δικαστικού Συμβουλίου για τα πρόσωπα που θα οδηγηθούν στο ακροατήριο.

onsports.gr

To Top