Ενημερότητες με υπουργική απόφαση…

Με υπουργική απόφαση θα πάρουν προσωρινή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα οι τέσσερις ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα (Άρης, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Πανιώνιος) με την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από την Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έγραψε το “soccerplus.gr” “στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα των τεσσάρων ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα έκδοσης ενημερότητας και είναιη ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος.

Ζητούν να τους δοθεί προσωρινή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το αρχικό σχέδιο να ενταχθεί αυτό το θέμα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο μαζί με άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ΠΑΕ δεν προχωράει, διότι θα υπάρξει καθυστέρηση και γι’ αυτό έχει βρεθεί τρόπος ώστε η διευκόλυνση των ΠΑΕ να γίνει ή με υπουργική απόφαση ή με κανονιστική ρύθμιση.

Θα προβλέπει ότι οι ομάδες θα πρέπει να πληρώσουν από 50 έως 200χιλ. ευρώ ανάλογα με τις οφειλές που έχουν.

Στις ΠΑΕ υπάρχει αισιοδοξία ότι η απάντηση που θα λάβουν στις αρχές της εβδομάδας θα είναι θετική και θα ξεπεράσουν μ’ αυτόν τον τρόπο τον «σκόπελο» της ΕΕΑ”.

To Top