ΜΠΑΣΚΕΤ

Εννιά ασίστ χωρίζουν τον Άρη για να φτάσει τις 12.000!

Σε ένα ξεχωριστό, ομαδικό επίτευγμα θα φτάσει, εκτός απροόπτου, ο Άρης μέσα από αυτό το παιχνίδι. Χρειάζεται ακόμη εννιά ασίστ για να γίνει η 4η ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, μετά από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ mateco, που θα φτάσει τις 12.000.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Δύο από τους τέσσερις πρώτους στα κλεψίματα, είναι παίκτες του Άρη Midea. Πρώτος είναι ο Ρόνι Χάρελ με επτά ενώ ο Ίσμαελ Σανόγκο μοιράζεται τη δεύτερη θέση με τους Μπιουκάναν και Φρίντρικσον έχοντας από έξι.

* Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης χρειάζεται τρία επιθετικά ριμπάουντ για να μπει στη 40άδα της σχετικής λίστας του Άρη Midea. Έχει 58 και στην 40ή θέση είναι ο Έντι Στόουκς που είχε 61 στην περίοδο 1995-96.

* Κρατώντας την Καρδίτσα Ιαπωνική στους 61 πόντους, ο Άρης σημείωσε την καλύτερη αμυντική επίδοση των τριών πρώτων αγωνιστικών.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –
+ Ο Άρης Midea εκτέλεσε με 80% από τη γραμμή του φάουλ, επίδοση που είναι η καλύτερη των τριών πρώτων αγωνιστικών.

– Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τις λιγότερες ασίστ -μαζί με τον Απόλλωνα Carna- (13) και κέρδισαν λιγότερα φάουλ από κάθε άλλη ομάδα, έχοντας μέσο όρο 17,66.

ΑΕΚ 

MILESTONE

Ο Μανόλης Χατζηδάκης απέχει επτά πόντους από τους 200 και τέσσερα ριμπάουντ από τα 100 στην καριέρα του στην Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μπεν ΜάκΛεμορ επιχείρησε τον ίδιο αριθμό τριπόντων στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές (5). Αστόχησε σε όλα κόντρα στον Ολυμπιακό (0/5) και ευστόχησε σε όλα κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

* Ο Δημήτρης Φλιώνης που επιστρέφει για μία ακόμη σεζόν ως αντίπαλος της ομάδας με την οποία ανδρώθηκε μπασκετικά και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του, χρειάζεται έξι πόντους για να γίνει ο 68ος στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson που θα φτάσει τους 300.

* Ο Όμηρος Νετζήπογλου συμπλήρωσε οχτώ συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα κλέψιμο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –
+ Η ΑΕΚ Betsson ήταν μία από τις δύο ομάδες -η άλλη ήταν ο Προμηθέας- που έφτασε σε διψήφιο αριθμό κοψιμάτων στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

– Με 20 κερδισμένα φάουλ κατά μέσο όρο, η «Ένωση» είχε τη δεύτερη μικρότερη επίδοση των πρώτων αγωνιστικών.

To Top