ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Εντιαγέ: Το βαρόμετρο του Άρη μετά το τέλος του πρώτου γύρου

Μπορεί ο Αμπουμπακάρ Εντιαγέ να είναι η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή του Άρη το περασμένο καλοκαίρι, όμως μετά από έναν ολόκληρο γύρο, είναι γεγονός ότι το αγωνιστικό βαρόμετρο της ομάδας ήταν ο Μπαντού Εντιαγέ.

Η αγωνιστική άνοδος του τις τελευταίες βδομάδες, αναμφίβολα, βοηθήσει και τον Άρη, με τον Σενεγαλέζο χαφ να βρίσκεται ανάμεσα στους επτά υποψηφίους που ανακοίνωσε η Super League για τον MVP του Νοεμβρίου. Συνολικά όμως, είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς του φετινού Άρη.

Έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια μέχρι τώρα, δώδεκα για το πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο, έχοντας απουσία μόνο κόντρα στον Αστέρα λόγω τιμωρίας.

Σε αυτά τα παιχνίδια αγωνίστηκε στα έξι ως αμυντικός χαφ και στα υπόλοιπα πέντε πίσω από το φορ, λειτουργώντας ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ομάδας του.

Έχει σκοράρει δυο φορές, με Παναιτωλικό και Βόλο, μετράει δυο ασίστ με ΟΦΗ στο κύπελλο ενώ έχει “σερβίρει” και το γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ, μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια.

Την ίδια ώρα, οι κιτρινόμαυροι είναι σε… αναμμένα κάρβουνα για τον Μπαντού Εντιαγέ. Οι εμφανίσεις του, τον έφεραν και πάλι στην… ατζέντα της Εθνικής Σενεγάλης για το Copa Africa.

Το θετικό για τους κιτρινόμαυρους – σε αντίθεση με τον Καμαρά-είναι ότι στη θέση του Εντιαγέ υπάρχουν παίκτες υψηλής αξίας στην Σενεγάλη, κάτι που τελικά λειτουργήσει ώστε να μην κληθεί.

To Top