ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ Παυλόπουλος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Τσίπρα και του έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση, από την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και την ενημέρωση που είχε από τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, για τη δύναμη των Κομμάτων στην Βουλή, η οποία προέκυψε κατά τις Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και ύστερα από τις επιμέρους δηλώσεις των Αρχηγών των Κομμάτων αυτών.

«Δόθηκε η δυνατότητα ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όπως ξέρετε, υπήρξε η επικοινωνία μου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια να δημιουργηθεί από κοινού κυβέρνηση. Υπάρχει η δεδηλωμένη για να προχωρήσουμε σε σχηματισμό κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Παυλόπουλο, κατά το διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

«Μπορεί να περνάμε πολλά, μια κρίση κοινωνική, οικονομική, αλλά η ποιότητα της Δημοκρατίας βελτιώνεται και αυτό είναι παρήγορο. Με βάση τη δύναμη των κομμάτων δεν υπάρχει λόγος για διερευνητική εντολή και θα σας ορκίσω απόψε στις 20:00», απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατόπιν, ο κ. Τσίπρας θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, ενώ αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης για το μεταναστευτικό. «Θέλω να σας ευχαριστήσω και εσάς και την υπηρεσιακή πρωθυπουργό που είχατε την ευθύνη του συντονισμού. Όπως ξέρετε, υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τετάρτη και αναχωρώ για Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι βέβαιος ότι θα μεταφέρετε τις θέσεις της Ελλάδος», απάντησε από τη μεριά του ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: press724.gr

To Top