Εντυπωσιακή η Γκλάντμπαχ, με τεσσάρα επέστρεψε τετράδα

Η Γκλάντμπαχ καθάρισε το ματς με την Ουνιόν Βερολίνου στο Borussia Park χάρη στους Πλεά-Τουράμ (4-1) και πέρασε πάνω από την Λειψία με αγώνα περισσότερο.

Από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα προερχόταν η ομάδα του Μάρκο Ρόζε, η οποία εκμεταλλεύτηκε την κακή κατάσταση της Ουνιόν και την λύγισε από νωρίς. Ετσι, η Γκλάντμπαχ πέρασε στο +1 από την Λειψία, η οποία το βράδυ της Δευτέρας (01/06) παίζει εκτός με την Κολονία. Δύο γκολ πέτυχε ο Τουράμ, δύο ασίστ και ένα γκολ είχε ο Πλεά.

Ο Μάρκους Τουράμ ήταν ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών των γηπεδούχων στο πρώτο κομμάτι του ματς με τρεις καλές στιγμές (11’, 15’, 16’) ενώ στο 13’ ο Νόιχαουζ παραλίγο να πετύχει το γκολ της δεκαετίας με λόμπα από το κέντρο αλλά το έβγαλε Γκίκιεβιτς. Ο τελευταίος όμως ‘έχασε’ από τον Νόιχαουζ ο οποίος στο 17’ με τρομερό σόλο και πλασέ με το αριστερό δοκάρι-και-μέσα άνοιξε το σκορ. Η Γκλάντμπαχ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έπαιξε μπροστά κόντρα σε μια εμφανώς ντεφορμέ ομάδα και στο 41’ ο Πλεά βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Τουράμ και εκείνος με κεφαλιά έγραψε το 2-0 που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη ξεκίνησε με την Ουνιόν να μπαίνει ξανά στο 50’ μειώνοντας σε 2-1 με την κοντινή κεφαλιά του Αντερσεν, όμως ο Πλεά ήταν σε μεγάλη μέρα και η ομάδα του Ρόζε πήρε ώθηση σε βαθμολογία και ψυχολογία. Στο 59’ ο Πλεά με σέντρα από δεξιά βρήκε μόνο με το τέρμα τον Τουράμ για το 3-1, με τον πρώτο να φτάνει τις 10 ασίστ και τον δεύτερο τα 10 γκολ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο ίδιος ο Πλεά με τρομερό αριστερό στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Μπενσεμπαϊνί.

To Top