Ενόργανη γυμναστική: Πέντε μέλη και Πετρούνιας στην Εθνική για το Παγκόσμιο

Ο σταρ της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας, δεν θα λείψει από τη μεγαλύτερη διοργάνωση του έτους.
Ο σπεσιαλίστας των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών/γυναικών, που θα φιλοξενηθεί στην Αμβέρσα το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου με 8 Οκτωβρίου, όπου θα διεκδικήσει μία διάκριση αλλά και την Ολυμπιακή πρόκριση.

Ο πρωταθλητής της ενόργανης αγωνίστηκε στην Ουγγαρία και με 15.300 βαθμούς, που συγκέντρωσε στον προκριματικό, έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ο ίδιος δεν αγωνίστηκε στον τελικό του ούγγρικου κυπέλλου καθώς δεν επιθυμούσε να πιέσει το σώμα του, μιας και ο αγώνας-στόχος της χρονιάς είναι ακόμη μπροστά του.

Ο Πετρούνιας, πέρα από τη διάκριση, έχει σαν στόχο να ξεμπερδέψει και με την Ολυμπιακή πρόκριση καθώς στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα δοθούν Ολυμπιακά εισιτήρια στα όργανα, στο σύνθετο αλλά και στο ομαδικό.

Μαζί με τον Πετρούνια, στο Παγκόσμιο θα συμμετάσχει και ο πρωταθλητής Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό, Νίκος Ηλιόπουλος, και ο Στέφανος Τσολακίδης στο δίζυγο. Στις γυναίκες, οι νεαρές Ελβίρα Κατσάλη στις ασκήσεις εδάφους, η Μαγδαληνή Τσιώρη στους ασύμμετρους ζυγούς αλλά και η πιο μικρή (σε ηλικία) της ομάδας η Αθανασία Μεσίρη, στο σύνθετο ατομικό.

To Top