Ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ 3×3, στοχεύοντας να συγκεντρώσουν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα, ενώνουν, υπό την αιγίδα και της FIBA, ο σύλλογος ΜΕΣΜΑ και η Stoiximan.

Εκδήλωση που θα υλοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (7 και 8/9), στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα, αφορά ηλικίες από 10 και πάνω, με φιλανθρωπική συμμετοχή για την ενίσχυση των πυρόπληκτων και των εγκαυματιών στο Μάτι, θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη.

«Το τουρνουά ξεκίνησε ως μια ιδέα να γίνει θεσμός στον Μαραθώνα στη μνήμη όχι μόνο του Παναγιώτη αλλά και όλων όσων χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά πέρυσι το καλοκαίρι στο Μάτι. Πριν από 3,5 μήνες βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη, τη Stoiximan, η οποία μας υποδέχτηκε στα γραφεία της με την ανθρώπινή της διάσταση και αγκάλιασε αυτήν την πρωτοβουλία. Δεν διοργανώνουμε ένα απλό μπασκετικό τουρνουά, στοχεύουμε να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες προδιαγραφές στη μνήμη του Παναγιώτη. Το Hug4mati, μια δράση για τους εγκαυματίες, σε συνεννόηση με την οικογένεια του Παναγιώτη, θα παραδώσουν πολύ προσεκτικά τα έσοδα σε επιλεγμένες πυρόπληκτες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΜΕΣΜΑ, Κοτταρίδης Γιώργος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες για το γεγονός.

Είπε ακόμη, μεταξύ άλλων: «Προσκαλούμε όλον τον κόσμο να παρευρεθεί στο τουρνουά το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ, για να μπορέσει να συμβάλει στη συγκέντρωση των χρημάτων, καθώς θα υπάρχει λαχειοφόρος με πολλά δώρα όπως υποτροφίες αγγλικών, ποδήλατα, εκπτώσεις σε φροντιστήρια και άλλα πολλά. Επίσης, θα υπάρχουν δράσεις για παιδιά και σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Θα παρευρεθούν αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, όπου θα παίξουν και θα δώσουν αυτόγραφα, όπως οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Κώστας Τσαρτσαρής και άλλοι».

Ο Ιωάννης Σπανουδάκης, μέλος του Δ.Σ. της Stoiximan, επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Είμαστε μια εταιρία που αγαπάμε τα σπορ, για μας τα σπορ και ο αθλητισμός είναι ζωή. Φιλοδοξούμε το MESMA 3×3 να γίνει θεσμός ώστε να μην ξεχάσουμε τον Παναγιώτη και όσους χάθηκαν και να φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και να φέρουμε τον αθλητισμό και τη ζωή πίσω στην περιοχή. Θέλουμε να αφήσουμε μια αθλητική υποδομή στην περιοχή, θα ανακατασκευάσουμε το γήπεδο μπάσκετ της Αμπελούπολης και θα φτιάξουμε μια παιδική χαρά, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθλούνται ξανά στην περιοχή.»

Ευχαριστίες δόθηκαν στον Δήμαρχο Μαραθώνα, στην οικογένεια του Παναγιώτη, στην ομάδα του ΜΕΣΜΑ, στην ομάδα της Stoiximan (Π. Κωνσταντόπουλο, Α. Παπαδοπούλου, Κ. Γαλανόπουλο) και στους τοπικούς φορείς που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου, τον αντιδήμαρχο Ε. Κυπαρίσση, τον πρώην Δήμαρχο Ζαγάρη. Σ. και τον Δ.Σ. Γεραμάνη Σ.

Διαβάστε περισσότερα: https://mesma.gr/index.php/latestnews/283-1o-3×3-mesma

To Top