ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαιρετική η παρουσία του Άρη στο διασυλλογικό πρωτάθλημα σκακιού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής

Άθλος για την σκακιστική ομάδα του Άρη η όγδοη θέση καθώς έπρεπε να ξεπεράσει τόσο την απειρία όσο και τις ελλείψεις σε παίκτες.

Ολοκληρώθηκε ο Προκριματικός Όμιλος Α΄Εθνικής της Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής στο σκάκι. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε ο Ο.Σ.ΤΡΙΑ και 2η η ομάδα των Συκεών-Νεάπολης που ανέρχονται στην Α’ Εθνική.

Παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε παίκτες που είχε στους περισσότερους αγώνες, τους πολύπειρους αντιπάλους και το κάκιστο ξεκίνημα με 6 συνεχείς ήττες, η ομάδα του Άρη πέτυχε έναν άθλο, αν ληφθεί υπόψη ότι αυτή ήταν και η πρώτη της συμμετοχή σε ένα τόσο ισχυρό πρωτάθλημα. Με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στους τέσσερις τελευταίους γύρους κατάφερε όχι μόνον να παραμείνει στην κατηγορία αυτή αλλά και να τερματίσει στην 8η θέση σε σύνολο 11 ομάδων.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν και στους 19 σκακιστές και σκακίστριες που αγωνίστηκαν με πείσμα και αποφασιστικότητα, και ιδιαίτερα στους μικρούς που αποτελούν και την ελπίδα για μία ανοδική πορεία στο άμεσο μέλλον. Πολύτιμη ήταν και η στήριξη των φίλων της ομάδας και των γονέων των μικρών σκακιστών.

Να σημειωθεί ότι η φετινή πορεία και στο Κύπελλο Ελλάδας ήταν ικανοποιητική αφού η ομάδα του Άρη νίκησε στους δύο πρώτους γύρους πριν αποκλειστεί στην προημιτελική φάση από την πανίσχυρη τέως πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Ελλάδας ΕΣΘ.

Πηγή: arisac.gr

To Top