Εξετάζουν στην ΠΑΕ κατάθεση έφεσης για το 99, αλλά…

Ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζουν τις τελευταίες μέρες στην ΠΑΕ Άρης για να βρεθεί “σωσίβιο”… επιβίωσης έπεσε στο τραπέζι η προοπτική κατάθεσης έφεσης για το άρθρο 99.

Ο σκοπός προφανής. Να κερδηθεί χρόνος μέσα από μια προσωρινή διαταγή και κυρίως να δοθεί προστασία από τους πιστωτές, ώστε να μην ξεπεράσει στην πράξη τον ορατό κίνδυνο της επιβολής ποινών στο νέο πρωτάθλημα, όπως έγινε τον τελευταίο χρόνο! Η πρόθεση αφορά την πρώτη αίτηση για το άρθρο 99, στην οποία έχει δικαίωμα να κάνει ακόμη έφεση η ΠΑΕ Άρης.

Στο θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS, υπήρχε διχογνωμία στους νομικούς για την αποτελεσματικότητα της έφεσης, ειδικά τη στιγμή που ο Άρης έχει υποβιβαστεί στη Β’ εθνική, τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά και από τον περασμένο Νοέμβριο, δεν προχώρησε κανένας διακανονισμός με τους πιστωτές. Μάλιστα, ο Αργύρης Αργυριάδης διαχώρησε τη θέση του,κρίνοντας ότι με βάση τα παραπάνω δεδομένα δεν μπορεί να υπάρχει προοπτική στην έφεση, επιμένοντας ότι η λύση θα έπρεπε να είναι η εκκαθάριση μέσα από το άρθρο 106ια, με την προϋπόθεση να βρεθεί αξιόχρεος επενδυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου τους, Σκόρδας, Ματθαίου, υποστήριξαν ότι μέσα στην πρόταση τους για την “επόμενη μέρα” της ΠΑΕ στη Β’ εθνική, είναι η κατάθεση έφεσης στο 99, για την δεύτερη αίτηση και όχι για την πρώτη, πιστεύοντας ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να πάρει ο σύλλογος προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές…

To Top