Εξιλαστήριο «θύμα» (κακώς) ο Μασάδο, με… προαναγγελία για το καλοκαίρι

Ο Μανουέλ Μασάδο φέρει ευθύνη για το ότι ο Άρης έφυγε ηττημένος από το ΟΑΚΑ, έχοντας απωλέσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων χρόνων, για να φύγει νικητής από την έδρα του αδιάφορου Παναθηναϊκού. Έκανε λάθη και δεν ήταν τα πρώτα ή τα μόνα, όμως…

Μπαρτσελόνα ή Μίλαν; Πόνταρε στην expekt.com και κέρδισε Bonus 125 €!

Όμως με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τον Παναθηναϊκού, επιχειρείται να εξελιχθεί και να αποτελέσει αυτός το εξιλαστήριο «θύμα» για την φετινή πορεία των κίτρινων, λες κι αυτός ήταν που σχεδίασε λανθασμένα την ομάδα ακριβώς πριν από ένα χρόνο (Απρίλιο του 2011, ο Άρης είχε βγει εκτός στόχων και έκανε μια… νέα αρχή) και όχι ο Σάκης Τσιώλης, λες και ήταν αυτός που έκανε… εγκλήματα, όπως εκείνα που έκανε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, τα οποία έβαλαν σε κίνδυνο την πορεία της ομάδας.

Ο Άρης μάζεψε στον πρώτο γύρο μόλις 14 βαθμούς (σε 14 παιχνίδια). Με τον Μασάδο (και τους Μιχαλήτσο, Σεμερτζίδη σε δυο αγώνες) η ομάδα έφτασε στους 39 (ένας βαθμός σημειώθηκε με προπονητή τον Πορτογάλο στο αναβληθέν παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Λεβαδειακό 1-1). Αυτά λένε οι αριθμοί. Ο Πορτογάλος με τα λάθη του, τις περίεργες σε αρκετά παιχνίδια αντιλήψεις του στη διαχείριση του αγώνα, προσπάθησε και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» του πρώτου γύρου. Έκανε λάθη, έχει μια γενικότερη συντηρητική φιλοσοφία, αλλά προς Θεού δεν είναι αυτός ο λόγος γιατί δεν μπαίνει ο Άρης στην πεντάδα των πλέι οφ!

Ήδη εκπορεύεται μια επιχειρηματολογία για τα όσα έκανε ο Μασάδο (χρησιμοποίησε τον ανέτοιμο Μίσελ, κράτησε στο παιχνίδι τον αρνητικό Φατί, αντικατέστησε τον Τριανταφυλλάκο, έκανε συχνές αλλαγές θέσεων στους παίκτες του) στο ΟΑΚΑ και τα όσα δεν έκανε (δεν ξεκίνησε τον Γιαννιώτα, δεν τόλμησε να χτυπήσει την νίκη, όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δέκα παίκτες…). Καλά όλα αυτά, η πραγματικότητα είναι μια.

Ο Άρης αποτυγχάνει αγωνιστικά για ΟΛΑ ΟΣΑ έγιναν ΠΡΙΝ από τον Μασάδο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο κι αν επιχειρείται μια προσπάθεια να «ριχθεί» το βάρος των ευθυνών στον 57χρονο προπονητή και να χαθεί το δάσος.

Από κει και πέρα, το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται για τον Μασάδο ουσιαστικά αποτελεί την… προαναγγελία για το καλοκαίρι. Και όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα η «λευκή κόλλα» του μέλλοντος του Πορτογάλου (όπως είπε κι ο ίδιος…) θα συνεχίσει να γράφεται με… κιτρινόμαυρα γράμματα.

 

To Top