ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Εξολοθρευτής Άρης απέναντι στα μεγάλα “βιολιά” της Stoiximan Basket League

Ο Άρης κόντρα στον Προμηθέα δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ’ ότι στις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές της Stoiximan Basket League. Ούτε βέβαια άλλαξε την τακτική του παρουσιάζοντας κάτι που δεν είναι στην αγωνιστική του φύση.

Τα θέλω του κόουτς Καστρίτη προς τους παίχτες του είναι ξεκάθαρα όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Δυναμική παρουσία από το πρώτο λεπτό , ενέργεια και συγκέντρωση σε ριμπάουντ, διεκδικούμενες κατοχές και φυσικά ομαδική συμμετοχή στην άμυνα. Αυτή είναι που κάνει την διαφορά στην φετινή ομάδα του Άρη, καθώς όσο πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αναχαίτιση των αντιπάλων τόσο πιο πολλές κατοχές προς διαχείριση και εύκολοι πόντοι στον αιφνιδιασμό.

Ειδικά όταν η αντίπαλη ομάδα διαθέτει χαρισματικούς παίχτες τότε η αφοσίωση γινάτια ακόμη πιο μεγάλη και η αποστολή παίρνει το χαρακτηριστικό «καμικάζι».

Ο Παναθηναϊκός το κατάλαβε από την 1η αγωνιστική. Στο ηχηρό Nick Galis Hall η ομάδα του κόουτς Πρίφτη εγκλωβίστηκε από τις «τανάλιες» του Άρη, ο οποίος κατάφερε να περιορίσει τους καλύτερους σκόρερ του αντιπάλου.

Παπαπέτρου (8π.), Πέρι (12π.), Μέικον (9π.) και Νέντοβιτς (10π.) δεν βρήκαν εύκολους πόντους απέναντι στην σκληρή και ομαδική άμυνα των κιτρινόμαυρων, σουτάροντας όλοι μαζί 5/25 3-π.

Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια, ο Άρης ακολούθησε την ίδια τακτική και με τον «μπόμπερ» Γιουτζίν Τζερμάν. Ο 24χρονος γκαρντ περιορίστηκε στους 13π., τους λιγότερους πόντους που έχει βάλει μέχρι στιγμής σε αντίπαλη άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μιλάμε για τον 2ο καλύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον κιτρινόμαυρο Χάνλαν, και έναν παίχτη που σημείωσε διαδοχικά 22π.(Απ.Πάτρας), 25π. (ΠΑΟ), 20π. (Κολοσσό), 24π. (ΑΕΚ) και 16π. (Λάυριο).

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα ο Άρης έδειξε και με την ΑΕΚ αλλά και με το Λάυριο πως μπορεί να αντιμετωπίσει τα «βαριά όπλα» των εκάστοτε αντιπάλων του.

Στο παιχνίδι στα Λιόσια με την ΑΕΚ, οι παίχτες του κόουτς Καστρίτη εγκλώβισαν Ανγκόλα (9π.) και Παππά (4π.), με τον Κολομβιανό γκαρντ να μετράει από τότε 15π. (Ιωνικό) και 28π.(Κολοσσό), αποδεικνύοντας πόσο ταλαντούχος σκόρερ είναι. Από την άλλη ο Παππάς κόντρα στον Άρη σημείωσε τους λιγότερους πόντους του για εφέτος (12π.-17π.-7π.-13π.).

Στο εντός έδρας ματς με το Λάυριο, ο Άρης δεν κατάφερε να περιορίσει το ταλέντο του Κάρτερ στο απόλυτο, με τον Αμερικανό γκαρντ όμως να «ματώνει» για τους 17 κρίσιμους πόντους του. Το αποτέλεσμα δεν ήταν βέβαια το ίδιο για τους Μουράτο (6π.-3ας.) και Γκόινς (3π.), που δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στην σκληροτράχηλη άμυνα του Άρη.

Πιο πρόσφατα θύματα φυσικά οι αστέρες του Προμηθέα, ο οποίος κατέρρευσε (62-82) μπροστά στο αγωνιστικό πάθος των παιχτών του Άρη.

Ο Κέντρικ Ρέι, ένας από τους τοπ5 σκόρερ του πρωταθλήματος, δεν βρήκε τον στόχο σε κανένα από τα οχτώ σουτ που επιχείρησε και έμεινε άποντος. Βέβαια η κλάση του είναι τέτοια που κατάφερε μετά από τρία χρόνια να καταγραφεί στο πρωτάθλημα παίχτης άποντος με 10+ ασίστ. Αυτοί όμως που δεινοπάθησαν στο ματς της Πάτρας ήταν σίγουρα οι ψηλοί του Προμηθέα. Τζεράι Γκραντ (5π.-2ρ.) και Ντάριο Χαντ (1ρ. αλλά και 16π.) δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους Κέλι(18π.-15ρ.-2κλ.-1τ.), Τζούστον(5ρ.-1κλ.), Γουίλιαμς(7π.-6ρ.-1κλ.) και Λόκετ(11π.-10ρ.-3ασ.)

Φαίνεται ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα «κλέψει» τα παιχνίδια για τους κιτρινόμαυρους. Δυνατή ομαδική άμυνα στα «όπλα» των αντιπάλων και υψηλή ενέργεια σε όλη την διάρκεια του ματς.

Το ρόστερ του κόουτς Καστρίτη μοιάζει να μπορεί να τα βάλει με οποιονδήποτε ή τουλάχιστον να μην υστερεί σε αγωνιστικό θράσος.

To Top