Εξώδικο κατά της ΕΠΟ για το μνημόνιο που σχετίζεται (και) με το άρθρο 99!

Σε καταγγελία του “ποδοσφαιρικού μνημονίου” που υπεγράφη ανάμεσα στον ΠΣΑΠ και τη Φούτμπολ  Λιγκ υπό την αιγίδα της ΕΠΟ ως “ανυπόστατο”, προχώρησαν δύο πρώην ποδοσφαιριστές της Λάρισας, λίγους μόνο μήνες μετά την υπογραφή και την ενεργοποίησή του, η οποία έγινε προκειμένου να δοθεί λύση στα χρέη των ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές και να αποτραπεί η μαζική προσφυγή των ΠΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αμπάρης και ο Νίκος Αραμπατζής με εξώδικο που έστειλαν στην ΕΠΟ τον ΠΣΑΠ, στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και Στην ΠΑΕ Λάρισα, καταγγέλλουν το μνημόνιο ως “ανυπόστατο”, ζητούν την άμεση εφαρμογή της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης εργασίας και σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της FIFA και στα αρμόδια ελληνικά πολιτικά δικαστήρια.

Ο λόγος που επικαλούνται, είναι ότι στις 10 Ιανουαρίου 2013 προσέφυγαν στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ διεκδικώντας χρήματα που με απόφαση επιτροπής της ΕΠΟ τους είχαν επιδικαστεί και η Λάρισα «εκμεταλλευόμενη το άρτι υπογραφέν από 31/12/2012 ποδοσφαιρικό μνημόνιο ζήτησε εφαρμογή της ευνοϊκής ρύθμισής του.

Όμως,  σύμφωνα με το εξώδικο των δύο ποδοσφαιριστών, «το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά παράβαση του άρθρου 3.3 του μνημονίου  αν και ήταν υποχρεωμένο δεν εξέδωσε απόφαση εντός επτά ημερών».

Και όπως προβλέπεται στο μνημόνιο, «η διορία των επτά ημερών για την έκδοση απόφασης είναι δεσμευτική και συνεπάγεται την αυτοδίκαιη απώλεια της ευεργετικής ρύθμισης και την αυτοδίκαιη επαναφορά στην ισχύουσα από 9/4/2008 συλλογική σύμβαση εργασίας».

Με βάση την παρούσα καταγγελία αναμένεται με ενδιαφέρον πως θα αντιδράσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς που συνήργησαν για να υπογραφεί το μνημόνιο αλλά και πως θα αντιμετωπιστεί το εξώδικο των δύο ποδοσφαιριστών.

Την είδηση μετέδωσε με τα σχετικά έγγραφα το SoccerPlus.gr.

Δεν έγινε πάντως, ποιος είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος των δυο παικτών… Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι “πίσω” από αυτήν την κίνηση είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γιώργος Παναγόπουλος! 

To Top