ΕΟΚ: «Ανεφάρμοστη η προσπάθεια της Πολιτείας για μείωση του αριθμού των σωματείων»

Υπέρ της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών με τη συμμετοχή του αριθμού των σωματείων που προβλέπεται από τους κανονισμούς τάχθηκε η ΕΟΚ η οποία τάσσεται ενάντια στην Πολιτεία και την πρόθεσή της για τροποποίηση των όσων ισχύουν μέχρι τώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:  “Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κατά την συνεδρίασή του τη Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2020,συζήτησε θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στο χώρο του αθλήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Κύριος σκοπός του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. είναι να προωθήσει την υλοποίηση του διοικητικού, αγωνιστικού και αναπτυξιακού έργου, το οποίο του εμπιστεύθηκαν τα αθλητικά σωματεία μέλη της, υπερβαίνοντας τα όσα προσκόμματα δημιουργούνται με τα απαράδεκτα αντισυνταγματικά νομοθετήματα, τα οποία επιδιώκουν την ανατροπή κατοχυρωμένων διεθνώς θεσμικών διατάξεων, που αποτελούν και το δεσμευτικό μη επιδεχόμενο αμφισβητήσεις νομικό πλαίσιο του διεθνούς αθλητικού κινήματος.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. θα συνεχίσει να λειτουργεί και να προάγει τους στόχους του με πνεύμα αρμονικής και εποικοδομητικής συνεργασίας των μελών του. Αυτή η συνεργασία έχει καταστήσει την ελληνική καλαθοσφαίριση το εθνικό άθλημα της χώρας και το οποίο κατέχει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA, στοιχεία τα οποία δεν μπορεί να ακυρώσει η οποιαδήποτε νομοθετική επέμβαση. Στο έργο της αυτό η Ε.Ο.Κ. θα βασισθεί και στην σχέση αμφίδρομής επικοινωνίας και εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί δεκαετίες τώρα μετά τα εκατοντάδες σωματεία – μέλη της, που δεν μπορεί να μειωθεί από αυτούς που επιδιώκουν την αμφισβήτησή της με κάθε μέσο και με ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις με αποκλεισμούς και περιορισμούς σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. θα προχωρήσει με το αυτό πνεύμα ενότητας και συνεργασίας και στις προσεχείς αρχαιρεσίες προωθώντας την άμεση επικοινωνία του με τις Αθλητικές Ενώσεις και τα σωματεία μέλη τους αναλύοντας το έργο που έχει υλοποιήσει αλλά και τις θέσεις και προτάσεις του εν όψει των αρχαιρεσιών, που θα αποτελέσουν την βάση της ανανέωσης της εμπιστοσύνης του, χωρίς την ανάγκη προβολής ανεφάρμοστων επικοινωνιακών παροχών και υποσχέσεων, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια που επιχειρείται από την Πολιτεία για την μείωση του αριθμού των σωματείων που θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα τύχει της γενικής αποδοκιμασίας και θα καταστεί ανεφάρμοστη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει βάλει τις βάσεις και έχει συνδράμει αποφασιστικά για να επιτευχθούν πάρα πολλά και σημαντικά για τον αθλητισμό της χώρας. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, σε πείσμα πολλών περαστικών που διεκδικούν μεγαλύτερη δημοσιότητα από όση μπορούν να αντέξουν, επιχειρώντας την ισοπέδωση και τον μηδενισμό”.

To Top