ΕΟΚ: “Η ευθύνη για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων ανήκει στους υγειονομικούς φορείς”

Με έγγραφό της προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, η ΕΟΚ εξήγησε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της σεζόν 2019/20 και ζήτησε να αποφασίσουν οι υγειονομικοί φορείς.

Η σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, είναι γεγονός. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση μέσω του διαγγέλματός του το απόγευμα της Τρίτης (28/4), ωστόσο η κατάσταση για το ελληνικό μπάσκετ δεν θα αλλάξει -προς το παρόν τουλάχιστον- σε σημαντικό βαθμό.

Οι ανοιχτοί χώροι άθλησης θα είναι μεν προσβάσιμοι από τις 4/5, δεν θα ισχύει ωστόσο το ίδιο με τα κλειστά γυμναστήρια τα οποία θα παραμείνουν… κλειστά. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι ομάδες μπάσκετ για παράδειγμα δεν θα μπορούν να προπονηθούν σε αυτά, χωρίς φυσικά να αποκλείεται οι περισσότερες να μεταφερθούν σε ανοιχτούς χώρους για να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους, κυρίως ένα πρόγραμμα ανάκτησης του χαμένου εδάφους από την καραντίνα των προηγούμενων εβδομάδων.
Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης απέστειλε έγγραφο με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Τάκη Τσαγκρώνη προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με το οποίο του εξήγησε πως “την ανάληψη της ευθύνης για τη συνέχιση των αγωνιστικών θεσμών δεν έχει δικαίωμα αλλά και δυνατότητα να αναλάβει η Αθλητική Ομοσπονδία”. Το δικαίωμα αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι έχουν τη σαφή γνώση της εξέλιξης του COVID-19 στη χώρα μας”.

Με ακόμη πιο απλά λόγια, η ΕΟΚ δεν πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη μιας απόφασης που είτε θα οδηγήσει στη συνέχεια της σεζόν 2019/20 στα εθνικά πρωταθλήματα ή στην οριστική διακοπή τους.

To Top