Επέστρεψαν πίσω το πακέτο Βαρουφάκη οι Βρυξέλλες!

Αρνητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες για το πακέτο των έξι μεταρρυθμίσεων του Γιάνη Βαρουφάκη. Οι δανειστές ζητούν μέτρα άμεσης απόδοσης.

Αρνητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες για το πακέτο των έξι μεταρρυθμίσεων του ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες στο χθεσινό euroworking group εστάλη το μήνυμα στην Αθήνα ότι ή θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση ή θα βρεθεί μπροστά στο πρόωρο τέλος της τετράμηνης παράτασης.

Tην ίδια ώρα την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μάριο Ντράγκι από τη Λευκωσία, όπου συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επί της ουσίας οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι δανειστές ζητούσαν και ζητούν από την Αθήνα συγκεκριμένα μέτρα άμεσης απόδοσης (π.χ αύξηση του ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις) τα οποία θα «ζεστάνουν» τα άδεια δημόσια ταμεία και όχι γενικόλογες δεσμεύσεις έστω και καλών προθέσεων ή μέτρα που έχουν εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν έχουν αποδώσει ή θα αποδώσουν στο μέλλον.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αναφορά του ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη στο ελληνογαλλικό βιομηχανικό επιμελητήριο ότι υπάρχει plan B σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι συνομιλίες με τους δανειστές.

Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικά στελέχη και το χθεσινό τηλεφώνημα Τσίπρα σε Στουρνάρα -ο οποίος μετέχει στη σύνοδο της ΕΚΤ στη Λευκωσία, είναι ενδεικτική της «αγωνίας» της ελληνικής πλευράς για την απόρριψη των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη και μάλιστα σε συνθήκες ταμειακής ασφυξίας.

Πηγή: thetoc.gr

To Top