Επέστρεψε στις νίκες η Άρσεναλ (0-2) τη Νιούκαστλ (video)

Με τα γκολ των Ελνένι (6′) και του Ομπαμεγιάνγκ (66′) η Άρσεναλ έκαμψε την αντίσταση της Νιούκαστλ, επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας, επιστρέφοντας στις νίκες στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι Λονδρέζοι έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εξασφαλίσουν κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, επομένως έχουν στρέψει πλήρως την προσοχή τους στο Europa League, όπου μεσοβδόμαδα γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τη Βιγιαρεάλ εκτός έδρας, με την πρόκριση να κρίνεται στο παιχνίδι της Πέμπτης (06/05) στο Emirates.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 6′, με τον Ελνένι. Ο Νταβίντ Λουίζ έκανε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Νιούκαστλ, με τον Μπεγιερίν να κάνει την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά. Σε πρώτο χρόνο ο Ομπαμργιάνγκ έκανε “τσαφ” από πολύ πλεονεκτική θέση, με τον Ελνένι να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ εντός περιοχής και να κερδίζει τον Ντουμπράβκα, δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

Το 0-2 έγραψε στο 66′ ο Ομπαμεγιάνγκ. Ο Μαρτινέλι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τον άσο της Άρσεναλ με κοντινή προβολή, υψώνοντας το πόδι του αρκετά ψηλά, κάτι που ανέβασε το δείκτη δυσκολίας στο τέρμα που σημείωσε, αν και ο Ντουμπράβκα ήταν εξουδετερωμένος.

Η Νιούκαστλ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Φαμπιάν Σερ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 90′, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μαρτινέλι.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα. Μέρφι, Φερνάντες (72′ Σερ), Κλαρκ (84′ Γκέιλ), Ντάμετ, Ρίτσι, Λόνγκσταφ, Σέλβεϊ, Αλμιρόν (73′ Τζοέλιντον), Σαιντ Μαξιμέν, Γουίλσον.

Άρσεναλ: Ράιαν, Μπεγιερίν, Λουίζ (53′ Τσέιμπερς), Μαγκαλιάες, Τσάκα, Ελνένι, Θεμπάγιος, Γουίλιαν, Έντεγκαρντ (85′ Πάρτεϊ), Μαρτινέλι, Ομπαμεγιάνγκ (78′ Πεπέ).

To Top