Επέστρεψε στις νίκες με τριάρα η Σίτι, «ανάσα» για Έβερτον

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά επέστρεψε στις νίκες! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είδε την εξαιρετική Μπράιτον να της βάζει δύσκολα, αλλά κατάφερε να τη λυγίσει (3-1) και να μειώσει, έστω και με ματς περισσότερο, τη διαφορά από την κορυφή και την Άρσεναλ. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χάαλαντ που πέτυχε δύο γκολ και έφτασε ήδη τα 17 στην Premier League μετά από 11 αγωνιστικές, ενώ ο Ντε Μπρόινε βρήκε και αυτός δίχτυα για δεύτερη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. 

Στα αμιγώς αγωνιστικά στο «Έτιχαντ» ο Χάαλαντ πήρε το… όπλο του και συνέχιζε να πυροβολεί. Αρχικά, είδε στο 22’ τον Έντερσον να του κάνει απίθανη μπαλιά, με τον Νορβηγό να εκμεταλλεύεται την κάκιστη έξοδο του Σάντσες για να πάρει στη συνέχεια… παραμάζωμα έναν αμυντικό, σκοράροντας σε κενή εστία για το 1-0. Για να έρθει είκοσι λεπτά αργότερα ο Μπερνάρντο Σίλβα να κερδίσει πέναλτι, με τον Χάαλαντ να σκοράρει από τη βούλα για να πετύχει το 17ο τέρμα του. 

Η Μπράιτον έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος. Πήρε τα ηνία και την κατοχή, έκλεισε στο μισό γήπεδο την ομάδα του Γκουαρδιόλα και μείωσε στο σκορ με τον Τροσάρ, ο οποίος βρήκε το 6ο του γκολ στην Premier League. Λίγο έλειψε στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης να σκοράρει ξανά αλλά ο Έντερσον κράτησε το σκορ ως είχε, με τον Ντε Μπρόινε να… τελειώνει το ματς στο 75’ με απίθανη πλασεδάρα στο δεξί «Γ» για το τελικό 3-1. 

Στο «Γκούντισον Παρκ», η Έβερτον είδε την πίεση που είχε στην πλάτη της για μια νίκη να της βγαίνει σε… καλό μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ επικράτησε 3-0 της Κρίσταλ Πάλας για να πάρει την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ξεφεύγοντας στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. 

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ιβόμπι, ο οποίος έφτιαξε το 1-0 του Κάλβερτ-Λιούιν στο 11’, με τον Γκόρντον στο 63’ να δίνει αέρα δύο τερμάτων στα «ζαχαρωτά». Και είκοσι λεπτά αργότερα, ο Ιβόμπι μοίρασε και δεύτερη ασίστ για να διαμορφώσει ο ΜακΝίλ το τελικό σκορ. 

To Top