ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Επίδειξη δύναμης! Εύκολα (3-0) την Καβάλα και συνεχίζει…

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Άρης επικράτησε της Καβάλας στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με σκορ 3-0 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής, φτάνοντας αισίως στις 16 νίκες. Τα “κιτρινόμαυρα” τέρματα πέτυχαν οι Τάτος, Ντούνης και Ρόβας, ενώ η διαφορά από τον δεύτερο, Νέστο, παρέμεινε στους επτά βαθμούς.

Οι “κιτρινόμαυροι”  έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης τις διαθέσεις τους, κλείνοντας την Καβάλα στην περιοχή της και απειλώντας με κάθε τρόπο την εστία του Αθανασίου, που… άντεξε για 39 λεπτά. Σουτ του Τάτου από το ύψος του πέναλτι στο 6΄, εξαιρετική επέμβαση του Αθανασίου, που είδε την μπάλα στο πλασέ του Καπνίδη στο επόμενο λεπτό (7΄) να περνάει χιλιοστά από το δεξί του κάθετο δοκάρι. Δύο σουτ αρχικά του Ντούνη στο 10΄και έπειτα του Καλογέρη στο 15΄δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με τον Σαμαρά στο 18΄, να δίνει παρ΄ολίγον… δώρο στον Πτηνόπουλο που έφευγε μόνος, αλλα τον πρόλαβε ο Τζινάρ. Στο 21΄ο Ντούνης απείλησε εκ νέου, όπως και στο 24΄όταν το πρώτο σουτ του Τάτου απομακρύνθηκε με υπερένταση από τον Αθανασίου και στη συνέχεια το δικό του κατέληξε σε κόρνερ.

Κι ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει αισθητά,  ο Καπνίδης προσπάθησε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ εκτός μεγάλης περιοχής με πλασέ στο 38΄, αλλά η μπάλα σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πόι έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά ανατράπηκε από τον Σταματόπουλου που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ανδρέας Τάτος που στο 39΄έγραψε το 1-0. Το 2-0 πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ντούνης, ο οποίος μετά από ασίστ του Πόι σε αντεπίθεση των παικτών του Άρη, με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Άρη να ψάχνει από νωρίς το γκολ. Μόλις στο 47΄ο Πόι, είδε τον Αθανασίου να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ η κεφαλιά του Σαμαρά στη συνέχεια κατέληξε αουτ. Κεφαλιά του Καπνίδη στο 53΄και σουτ του Ντούνη στο 58΄πέρασαν αουτ για να έρθει το γκολ της χρονιάς από τον Ρόβα στο 63΄. Ο μέσος του Άρη με “κεραυνό” εκτός μεγάλης περιοχής έγραψε το 3-0, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Αθανασίου!

Στη συνέχεια ο Νίκος Αναστόπουλος, άδραξε της ευκαιρίας και ξεκούρασε βασικούς παίκτες, αλλάζοντας και το σύστημα σε 4-4-2, με τους Κυβελίδη και Κωνσταντινίδη στο παιχνίδι, στην κορυφή της επίθεσης. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν συντήρηση δυνάμεων, απέναντι στην Καβάλα που είχε πετάξει λευκή πετσέτα με το 3-0 να μένει μέχρι τέλους και να χαρίζει μία ακόμα νίκη στον Άρη στον φετινό “μαραθώνιο”.

ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Τζινάρ, Τσουμάνης, Σαμαράς, Ρόβας (69΄Κυβελίδης), Καλογέρης, Ιντζίδης, Πόι, Βουτσιάς, Καπνίδης (77΄Κωνσταντινίδης), Τάτος, Ντούνης (69΄Ν΄Λουντούλου)

ΚΑΒΑΛΑ (Γ. Γουνελάς): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μπαντάνης, Τουμανίδης, Δέντσας, Παληγεώργος, Παπαδόπουλος (40΄Κυγαής), Δουμάνης (72΄Ασημάκης), Μπάτζιος, Κυριακίδης, Πτηνόπουλος (50΄Παππάς)

Διαιτητής: Γκουγκούδης Γ. (Σερρών)

Βοηθοί: Γκαϊταντζής (Σερρών) – Αναστασιάδης (Σερρών)

To Top