Επίθεση Στρασβούργο: 8 βαριά τραυματίες – Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές

Η επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου χθες βράδυ, της οποίας ο δράστης διαφεύγει, προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, τον βαρύ τραυματισμό οκτώ ανθρώπων και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων πέντε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί η νομαρχία του Κάτω Ρήνου. 

“Ο 29χρονος δράστης που έχει φάκελο S (“S” σημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό θεωρείται σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια), καταζητείται από τις δυνάμεις της τάξης. Συνολικά 350 αστυνομικοί και χωροφύλακες συνεχίζουν την κινητοποίησή τους επί του πεδίου, με την υποστήριξη εναέριων μέσων και ομάδων της αστυνομικής μονάδας RAID, της BRI (Ταξιαρχίας Έρευνας και Επέμβασης) και της δύναμης Sentinelle”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, 420 αστυνομικοί επιχειρούν για τον εντοπισμό του δράστη.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές δήλωσε σήμερα ότι ο δράστης δεν είναι σίγουρο ότι βρίσκεται ακόμη στη Γαλλία. Είπε επίσης ότι ακόμη “δεν έχει διαπιστωθεί αν τα κίνητρα του δράστη για την ενέργειά του αυτή ήταν τρομοκρατικά”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Στρασβούργου Ρολάν Ρις, τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους άνδρες, εκ των οποίων ένας Ταϊλανδός τουρίστας. Ορισμένοι πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, δήλωσε στο δίκτυο BFMTV. Κανένα παιδί δεν επλήγη από τους πυροβολισμούς.

Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση γύρω από τον καθεδρικό ναό

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα πέριξ του καθεδρικού ναού του Στρασβούργου έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένοπλος χθες το απόγευμα στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η επιχείρηση φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο ένοπλος, ο οποίος σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει τραυματιστεί από τα πυρά αστυνομικών, διαφεύγει και δεν είναι γνωστό αν βρίσκεται ακόμη στη Γαλλία. Σύμφωνα με το Reuters, είναι ο 29χρονος Σερίφ Τσεκάτ, γεννημένος στο Στρασβούργο, o οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης και το όνομά του βρισκόταν στην λίστα των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας με τα πρόσωπα που συνιστούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια.

To Top