Επίθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σε FIFA και Ινφαντίνο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μπορεί να θριαμβολόγησε σήμερα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν κλείσει η αυλαία του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δεν συμμερίζονται όλοι τη χαρά του.

Πρώτη και καλύτερη η Διεθνής Αμνηστία, τις εκκλήσεις της οποίας για δικαιοσύνη στους εργαζόμενους αλλοδαπούς μετανάστες του Κατάρ η FIFA και ο πρόεδρός της αγνοεί.

«Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε ότι η FIFA κέρδισε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο περισσότερα από το αναμενόμενο. Επίσης ότι τα έσοδα της FIFA θα αυξηθούν στα 11 δισεκατομμύρια σε 4 χρόνια, ωστόσο δεν έχει προσφέρει τίποτα καινούργιο στους πολλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που εξακολουθούν να στερούνται αποζημίωσης για κλεμμένους μισθούς και χαμένες ζωές».

Αυτή ήταν η δηκτική τοποθέτηση του αναπληρωτή διευθυντή και επικεφαλής Οικονομικής και Κοινωνικής Δικαιοσύνης στη Διεθνή Αμνηστία, Στίβεν Κόκμπερν, ο οποίος πρόσθεσε:

«Οι μετανάστες εργάτες πίσω από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ συνέβαλαν τεράστια στον απίστευτο πλούτο της FIFA, η οποία έχει πλέον σαφή ευθύνη να τους αποζημιώσει, αντί να συνεχίσει να αγνοεί τις εκκλήσεις για δικαιοσύνη».

To Top