Επίσημη διαμαρτυρία της Γαλλίας για τους προκλητικούς πανηγυρισμούς του Μαρτίνες

Γαλλία κατά Εμιλιάνο Μαρτίνες! Ο τρόπος που πανηγύρισε ο 30χρονος τερματοφύλακας μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή δείχνοντας ασέβεια προς τον Κιλιάν Εμπαπέ έχει προκαλέσει οργή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία των «μπλε».

Μπορεί ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα να προσπάθησε να παρηγορήσει τον ηγέτη της αντίπαλης ομάδας με το φινάλε του τελικού, αλλά στη συνέχεια ξεπέρασε τα όρια. Αρχικά, ζήτησε ενός λεπτού σιγή στα αποδυτήρια για τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος στον τελικό του έβαλε τρία γκολ (με δύο πέναλτι), ενώ τον νίκησε και στη συνέχεια στη… ρώσικη ρουλέτα.

Παράλληλα, την επόμενη ημέρα στον γύρο θριάμβου στο Μπουένος Άιρες κουβαλούσε μια κούκλα-μωρό, με το πρόσωπο του Κιλιάν Εμπαπέ, κάνοντας άσεμνες χειρονομίες.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε έστειλε επιστολή στον ομόλογό του στην ομοσπονδία της Αργεντινής, Τσίκι Τάπια.

«Έχω γράψει μία επιστολή προς τον ομόλογό μου στην Ομοσπονδία της Αργεντινή.Βρίσκω αυτές τις συμπεριφορές αφύσικες σε σχέση με το πλαίσιο που θέτει ο ανταγωνισμός στον αθλητισμό και είναι δύσκολο για εμένα να το καταλάβω. Πήγαν πολύ μακριά. Η συμπεριφορά του Εμπαπέ είναι παραδειγματική», ανέφερε ο κ. Λε Γκρε.

To Top