Επίσημη η αναβολή του Euro 2020, εν αναμονή του… κορωνοϊού για Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήματα!

Με ανακοίνωσή της η UEFA τόνισε πως το Euro λόγω του κορωνοϊού αναβάλλεται για το 2021, ενώ στον… αέρα βρίσκονται οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι πλέον επίσημο! H UEFA με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως το Euro αναβάλλεται για έναν χρόνο λόγω της πανδημίας κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία,  με σκοπό να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που έχουν βάλει «λουκέτο» μετά τον κορωνοϊό.

Εκτός από το EURO, αναβάλλονται και όλες οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων δηλαδή τα play off του Nations League για το EURO, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν τον Μάρτιο αλλά και κάποια φιλικά.

Όμως δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια για το τι θα γίνει με τα εγχώρια πρωταθλήματα και τις δύο Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τονίζοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατήσει με τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν ανέφερε:

«Απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο που κινείται γρήγορα και αόρατα. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου διακυβεύεται η ζωή, σημασία έχει η υγεία των οπαδών, των υπαλλήλων και των αθλητών. Αυτά είναι η προτεραιότητά μας και έτσι αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να θυσιάσουμε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινό καλό».

To Top