Επίσημο: Επανέναρξη της Premier League τον Ιούνιο!

Οριστικό: Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έδωσε την έγκρισή της για επανέναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων τον Ιούνιο, με τις Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ, αλλά και τις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση.

Την Πέμπτη οι αρμόδιοι φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου είχαν συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Όλιβερ Ντάουντεν, ο οποιος εξέφρασε την επιθυμία της πολιτείας να αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο, εάν βέβαια σε αυτό το διάστημα δεν υπάρξει έξαρση της επιδημίας του Covid-19.

“Η κυβέρνηση ανάβει το πράσινο φως για να επιστρέψει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία από τον Ιούνιο. Συμφωνήσαμε πως θα προχωρήσουμε εφόσον όλα κυλάνε ομαλά, η υγεία των συμμετεχόντων έρχεται πρώτη. Πλέον τα πάντα βρίσκονται στα χέρια των ποδοσφαιρικών αρχών για να ολοκληρώσουν τα πλάνα τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλιβερ Ντάουντεν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της Premier League, της EFL, η οποία αφορά τις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και της αγγλικής ομοσπονδίας, με τους αρμόδιους φορείς να ζητούν και τελικά να παίρνουν την δέσμευση της Κυβέρνησης για επανέναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων τον Ιούνιο.

To Top