Επίσημο: Ο Γκάνεα στον Παναθηναϊκό για δύο χρόνια

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κρίστιαν Γκάνεα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι και επίσημα ο Κρίστιαν Γκάνεα. Όπως σας ενημερώσαμε από χθες, σήμερα αναμενόταν να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της μετακίνησης του 30χρονου Ρουμάνου στο τριφύλλι.

Η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτησή του για τα επόμενα δύο έτη. Το τριφύλλι ενισχύουν το αριστερό άκρο της άμυνας τους με τον Γκάνεα και δημιουργούν ένα πολύ καλό δίδυμο μαζί με τον Χουάνκαρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Κρίστιαν Γκάνεα. Ο Ρουμάνος αριστερός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών.

Ο Κρίστιαν Γκάνεα γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1992 στην πόλη Μπίστριτσα της Ρουμανίας. Εντάχθηκε στην ακαδημία της Ίντερ Βιισοάρα, προτού ακολουθήσει, στα 13 του χρόνια, τους γονείς του στη Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία, όπου μετακόμισαν για επαγγελματικούς λόγους. Εκεί μπήκε στην ακαδημία της Μπασκόνια και μετά της Ιντάρτσου, προτού υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στη Μαγιόρκα σε ηλικία 18 ετών. Έπαιξε στην ομάδα Νέων και στη δεύτερη ομάδα, προτού δοθεί δανεικός σε ομάδα τέταρτης κατηγορίας τη Σαντανί. Τελικώς, τον Ιανουάριο του 2013 επέστρεψε στη γενέτειρά του για λογαριασμό της Τάργκο Μούρες, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Έξι μήνες αργότερα πήρε μεταγραφή στην Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, παίζοντας πάλι στη δεύτερη κατηγορία Ρουμανίας. Το καλοκαίρι του 2014 πήγε στη Ναβοντάρι, ομάδα που στα μισά της σεζόν χρεωκόπησε κι έτσι ο Γκάνεα βρήκε νέα στέγη στη Μπράσοβ, στην πρώτη κατηγορία του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Η δικαίωση του Γκάνεα ήρθε το καλοκαίρι του 2015. Τότε αποκτήθηκε από τη Βιτορούλ, ομάδα που είχε ιδιοκτήτη και προπονητή τον κορυφαίο Ρουμάνο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, Γκεόργκι Χάτζι. Η ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα του Χάτζι βοήθησε τον Γκάνεα, μετατρέποντάς τον από αριστερό χαφ σε ένα σύγχρονο αριστερό μπακ. Στην ομάδα της Κωστάντσας ο Γκάνεα έκανε σπουδαία πορεία, κερδίζοντας και θέση στην εθνική Ρουμανίας.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και έτσι η Αθλέτικ Μπιλμπάο τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2018, αφήνοντάς τον δανεικό στη Βιτορούλ για έξι μήνες. Η επιστροφή στη Βασκονία το 2018 δεν ήταν αυτό που περίμενε. Έπαιξε μόλις δύο παιχνίδια και έξι μήνες μετά δόθηκε δανεικός στη Νουμάνθια, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας. Το 2019 γύρισε στην Αθλέτικ, όμως πάλι δεν βρήκε θέση και δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στη Βιτορούλ. Το καλοκαίρι του 2020 έμεινε ελεύθερος και τον απέκτησε ο Άρης, μένοντας για δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Καλωσορίζουμε τον Κρίστιαν στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!


To Top