Επίσημο: Ο Μάλκολμ Ντιλέινι στην Αρμάνι Μιλάνο

H Αρμάνι Μιλάνο έχει πάρει φόρα κι είναι έτοιμη να δημιουργήσει ομάδα που θα την φέρει στο Final Four της EuroLeague την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μετά την απόκτηση του Κάιλ Χάινς (απομένει μόνο η ανακοίνωση), η ιταλική ομάδα απέσπασε την υπογραφή του Μάλκολμ Ντιλέινι (31, 1μ91), ο οποίος δεσμεύτηκε για τα επόμενα δύο χρόνια με τους κόκκινους.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστό το “διαζύγιο” με την Μπαρτσελόνα, δημοσιεύματα από το εξωτερικό ξεχώριζαν την Αρμάνι Μιλάνο ως τον πιθανότερο προορισμό του. Όπως κι έγινε, με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να ανακοινώνει την απόκτηση του 31χρονου πόιντ γκαρντ, η συνύπαρξη του οποίου με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ στην περιφέρεια ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητα.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος σε Γαλλία (Σαλόν), Ουκρανία (Μπουντιβέλνικ), Γερμανία (Μπάγερν Μονάχου) και Ρωσία (Λοκομοτίβ Κουμπάν), απ όπου έκανε το άλμα για το ΝΒΑ (Ατλάντα Χοκς). Το 2018/19 είχε σύντομο πέρασμα από την Κίνα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 υπέγραψε διετές (1+1) συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, το οποίο όμως “έσπασε” πριν από μερικές ημέρες. Η Αρμάνι Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε την (τεράστια) ευκαιρία που παρουσιάστηκε και με αστραπιαίες κινήσεις απέσπασε το “ναι” του 31χρονου γκαρντ, ο οποίος -μαζί με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τον Κάιλ Χάινς- θα ηγηθεί της προσπάθειας για επιστροφή του ιταλικού συλλόγου στο Final Four κι από εκεί στην κορυφή της EuroLeague.

“Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος γι αυτή τη νέα περιπέτεια. Είναι μια νέα πρόκληση, να είμαι μέλος ενός τόσο φιλόδοξου πρότζεκτ που “χτίζει” ένας τόσο ιστορικός σύλλογος, όπως η Αρμάνι Μιλάνο. Ανυπομονώ να πάω στο Μιλάνο και το νέο μου σπίτι” ανέφερε για τη μεταγραφή του ο Μάλκολμ Ντιλέινι.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σταυρόπουλος σχολίασε πως “ο Μάλκολμ είναι ένας πολύ γνωστός παίκτης, ένας σπουδαίος παίκτης, που φέρνει τη νοοτροπία νικητή στην ομάδα και ισχυρά κίνητρα. Αμέσως συνειδητοποιήσαμε πως είναι ο παίκτης που ψάχναμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας”.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο 31χρονος γκαρντ είχε 10.2 πόντους (με 43% στα τρίποντα), 2.2 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 2.3 λάθη ανά 22’28” συμμετοχής στην EuroLeague με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα.

To Top