ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Επίσημο: Στη διακριτική ευχέρεια του BCL η παρουσία του Άρη, δικαίωμα απευθείας συμμετοχής μόνο οι πρώτοι έξι

Το Basketball Champions League ενημέρωσε σήμερα (01/06) τον Άρη και τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League ότι στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης της επόμενης σεζόν (2023-24) θα συμμετάσχουν αυτόματα οι τρεις ομάδες, που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Η παρουσία άλλης ελληνικής ομάδας σε regular season ή Προκριματικά είναι στην κρίση της διοργανώτριας αρχής.

Αυτό σημαίνει ότι εγγυημένη συμμετοχή στη regular season του BCL έχουν σε πρώτη φάση, εφόσον το αποφασίσουν, τρεις εκ των Περιστερίου, ΠΑΟΚ, Προμηθέα και ΑΕΚ που ήταν 3οι, 4οι, 5οι και 6οι αντίστοιχα, στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας της Α1. Αξίζει να αναφερθεί πως η διορία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο BCL λήγει στις 23 Ιουνίου.

Όπως διευκρινίζει το Basketball Champions League, η παρουσία, είτε στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης είτε στα Προκριματικά, ομάδων, που βρέθηκαν κάτω από την έκτη θέση είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοργανώτριας αρχής, η οποία θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις και θα διαμορφώσει τον χάρτη του BCL της νέας αγωνιστικής περιόδου, μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Ο Άρης, με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να πάρει μέρος στη διοργάνωση, μέσω των Προκριματικών, εκτός αν το BCL αποφασίσει να τοποθετήσει στη regular season και τέταρτη ελληνική ομάδα, κάτι, όμως, που δεν είναι καθόλου σίγουρο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό είναι κάτι, που θα εξαρτηθεί από άλλους παράγοντες, με σημαντικότερο όλων το ενδιαφέρον που θα εκδηλώσουν ομάδες από άλλες χώρες.

Να σημειωθεί ότι η Προκριματική φάση θα διεξαχθεί τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, ενώ η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτώβρη. Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι το ίδιο με πέρυσι, δηλαδή οκτώ όμιλοι των τεσσάρων στην πρώτη φάση, με τις ομάδες να αγωνίζονται μία φορά, ανά δύο εβδομάδες.

To Top